optimizare seo Braila
Share Button

Procesorul unui computer este creierul sau, componenta in care se intampla cea mai mare parte a “gandirii”.

Un procesor mai rapid (unitatea centrala de procesare) va permite sa gestionati multe foi de calcul, sa navigati pe pagini web, sa jucati jocuri sau sa editati mai repede fotografiile, dar un procesor cu putere mai mare poate, de asemenea, sa va reduca durata de viata a bateriei. Cauti tastatura laptop? Poti gasi pe Mentor-Market.ro.

Cand cumparati un laptop, veti vedea, de obicei, numele procesorului listat in mod vizibil in fiecare descriere a produsului. Cu toate acestea, doar vazand numele modelului CPU, fara niciun context, poate fi confuz. Este un laptop cu procesor Core i7-7Y75 mai rapid decat unul cu Core i5-7200U? Cat de mult ai nevoie de viteza, oricum?

Cele mai multe laptop-uri de astazi sunt alimentate de un procesor Intel, fiind disponibila si o gama de modele la costuri mai mici, de la AMD. Chiar daca majoritatea chip-urilor provin de la o singura companie, exista mai mult de doua duzini de modele diferite, pe care le puteti vedea prezente intr-un notebook nou-nout. Din fericire, invatarea elementelor de baza nu este prea dificila.

TLDR: Ce procesor imi trebuie? Detinem detalii despre diferite tipuri de CPU si capabilitatile lor, dar daca doriti doar informatii generale si mai ales capabilitatea de a le diferentia, avem mai jos o descriere completa.

Cum se citeste numele unui model de CPU.

Cand va uitati la specificatii, numele procesorului este un amestec confuz de numere si litere. Primul cuvant din numele procesorului este marca, care este de obicei “Intel Core”, dar poate fi de asemenea etichetat ca Xeon, Celeron, Pentium sau Atom. In urma marcii, veti vedea modificatorul de marca, care este cel mai adesea i3, i5 sau i7, dar poate fi compus din alte litere si numere, cum ar fi m5, x5, E sau N. Primul numar dupa cratima este indicatorul de generatie; ¬†Ultima generatie este cea de-a 7-a, astfel incat cele mai noi CPU-uri au aici 7.

Apoi, probabil veti vedea o combinatie de doua sau trei cifre si o singura litera care este probabil U, Y, HQ sau HK. Numerele indica faptul ca o anumita unitate SKU si literele indica linia procesorului. Linia este extrem de importanta, deoarece va spune cat de multa putere consuma acel procesor.

Core i3 vs Core i5 vs Core i7.

Cele mai multe CPU-uri Intel pe care le veti vedea pe laptop-uri care costa peste 400 dolari sunt marcate Core i3, Core i5 sau Core i7. Dupa cum sugereaza numerotarea, Core i3 este cel mai lent, i5 este in mijloc si i7 este cel mai rapid. De obicei, modelul i5 este mai mult decat adecvat pentru un utilizator obisnuit, de zi cu zi, care nu desfasoara activitati grafice intensive, inginerie / stiinta sau jocuri.

Despre AMD Ryzen.

AMD-urile din seria FX si din seria A sunt adesea gasite in laptop-uri cu costuri scazute, in cazul carora performanta nu a fost o prioritate. Aceasta se poate schimba in curand. AMD tocmai a lansat noua serie de CPU-uri Ryzen.

missgrey.ro

Primul lot este Ryzen 7 1700, Ryzen 1700X si Ryzen 1800X, sunt toate chip-uri desktop care concureaza cu linia Intel Core i7. Ryzen pentru laptop-uri ar trebui sa se lanseze in a doua jumatate a anului 2017.