missgrey.ro
Share Button

După cum probabil știi, parapanta este un sport interesant de care se poate bucura toată lumea! Deși este destul de sigur, chiar mai sigur decât conducerea unei mașini, ar putea implica totuşi unele riscuri datorită faptului că presupune zborul la înălţime. Aceasta înseamnă sute sau mii de metri deasupra solului și acesta este motivul pentru care luarea unor măsuri de siguranță este o necesitate.

Falsul sentiment de siguranţă

De fapt, zborul cu parapanta este o activitate cu adevărat ușor de învățat. Cu toate acestea, unul dintre cele mai periculoase aspecte ale zborului cu parapanta este perioada care vine imediat după ce cineva începe să se simtă confortabil în aer.

Este foarte ușor să iei siguranța mai puțin în serios și să faci greșeli în momentul în care începi să te simți încrezător. Mai jos, vei găsi câteva sfaturi de siguranță pentru zborul cu parapanta, adresate tuturor – de la începători până la cei mai experimentați piloți de parapantă.

Pregătirea

Pregătirea pentru parapantă este cheia. Trebuie să ai în vedere faptul că pot apărea erori, chiar și în cazul piloților experimentați. Cu toate acestea, trebuie să păstrezi respectul pentru zbor, împreună cu un sentiment constant de susceptibilitate. Mai mult, trebuie să te pregăteşti corespunzător atât psihic, cât şi fizic, înainte de zborul cu parapanta.

Această etapă de pregătire pentru zborul cu parapanta include, de asemenea, informarea precisă cu privire la prognoza meteo, precum și cunoașterea foarte bună a zonei.

Verificarea echipamentului

De asemenea, trebuie să îţi aminteşti să verifici echipamentul de parapantă în mod regulat și înainte de fiecare zbor, pentru a te asigura că este la standardele de lucru adecvate. Dacă ai vreo îndoială sau întrebare cu privire la integritatea oricărei piese din echipamentul tău de parapantă sau cu privire la condițiile în care vei efectua zborul, mai bine nu decola.

Exersarea tehnicilor de decolare şi aterizare

Îţi recomandăm insistent să exersezi tehnicile de parapantă atât pentru decolare, cât și pentru aterizare. Când aterizezi, trebuie să faci acest lucru în direcţia vântului. Este important să exersezi tehnica de aterizare, să îţi concentrezi eforturile pentru a ateriza într-un punct fix, sau, cel puțin, cât mai aproape posibil.

optimizare seo Braila

În plus, înainte de a începe, trebuie să ai un plan pentru sfârșitul zborului. Trebuie să fie o prioritate în fiecare moment al zborului să planifici corect o abordare sigură a zonei de aterizare. După cum am spus, ar trebui să eviţi să aterizezi în afara zonei de aterizare, deoarece dacă faci asta, va crește probabilitatea de a suferi un accident de parapantă.

Nu îţi supraestima abilităţile

Una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac în mod obișnuit după ce încep să practice frecvent parapanta este să cadă într-un tipar de complezență. Există, fără îndoială, unele riscuri care trebuie prevenite și respectate la fiecare nivel al experienței de zbor. Te rugăm să faci toate pregătirile adecvate și îţi recomandăm insistent să urmezi sfaturile noastre de siguranță pentru parapantă, astfel încât să te poți bucura în siguranță de un zbor minunat.

Intră pe activitatibrasov.ro pentru a rezerva un zbor de agrement cu parapanta în tandem.