Share Button

Daca inainte de existenta telefoanelor mobile planificarea unei vacante necesita un efort considerabil, astazi ne este mult mai usor sa ne bucuram de concediu datorita tehnologiei disponibile pe mobil.

In primul rand, nu mai avem nevoie de hartii, documente precum biletele de avion sau rezervarile la hotel putand fi prezentate in majoritatea cazurilor direct in format electronic, acest lucru fiind mult mai practic si doar prin prisma faptului ca nu mai pierzi timp cautandu-le prin bagaj.

In al doilea rand transportul, odata ajunsi la destinatie, se poate face si el mult mai usor cu ajutorul aplicatiilor precum Uber sau Taxify, ce permit chiar si celor ce nu cunosc limba tarii in care calatoresc sa se deplaseze fara probleme.

Ba mai mult, faptul ca adresa este introdusa direct in aplicatie iar plata se face tot direct prin intermediul acesteia scuteste turistii de numeroase potentiale probleme de comunicare cu soferul unui taxi clasic.

Pentru cei ce prefera mersul pe jos, Google Maps permite deplasarea prin oras fara a fi nevoie sa cerem indicatii trecatorilor ce fie nu stiu sa ne ajute, fie nu vorbesc limba in care incercam sa comunicam cu ei, fie chiar ne pot indruma gresit.

De asemenea, exista numeroase aplicatii ce ofera recomandari de restaurante, pentru cei interesati sa incerce specialitatile locale fara a risca sa fie nemultumiti de mancare, servire sau pret. Astfel putem face o alegere informata bazata pe review-urile celor ce au fost deja acolo, pentru a ne planifica mesele din timpul zilei.

Unele atractii turistice ofera si ele posibilitatea de a achizitiona bilete online, pentru a evita astfel statul la coada. Bineinteles toate aceste activitati se pot face si in prealabil, din fata calculatorului, insa avantajul telefonul mobil este acela ca permite efectuarea lor in timp real, oferind mai multa flexibilitate.

Exista insa si un dezavantaj al telefonului mobil, si anume faptul ca acesta se poate defecta oricand fara sa prezinte semne de defectiune in prealabil, mai ales in cazul in care sufera un soc ceea ce ne poate afecta vacanta in cazul in care depindem de el deoarece vom fi nevoiti sa il reparam pe loc, indiferent de costul reparatiei, ce poate fi mai mare in locul unde ne petrecem vacanta decat ar fi acasa.

De pilda o inlocuire display iphone 7 in tari din vestul Europei cunoscute pentru preturile crescute practicate in materie de servicii precum Elvetia va costa cel mai probabil mai mult decat o inlocuire display iphone 7 in Romania din cauza manoperei remunerate diferit in cele doua tari, chiar daca display-ul folosit este de calitate asemanatoare.

Insa. in cazul in care toate documentele necesare in calatorie (precum bilet de avion, permis de imbarcare, rezervare la hotel, bilete de intrare la obiectivele turistice, etc) se afla doar pe telefon o astfel de reparatie va fi necesara si inevitabila.

missgrey.ro

Iti poti deci planifica vacanta doar cu telefonul insa ca masura de precautie este recomandat sa nu depinzi exclusiv de el, pentru a nu risca sa iti strici concediul mult-asteptat din cauza unei posibile defectiuni a acestuia.