Share Button

Pentru romani se pare ca este mai flatant ca orice ideea de a detine un imobil. Conform studiilor, in medie 90% dintre romani se pot mandri si cu detinerea unei locuinte. Ce-i drept, ar fi bine ca mandria de a fi in aceasta postura sa se raporteze la un spatiu modern si cu toate standardele de trai la nivel actual. Asta pentru ca in era comunista mare parte din apartamente se construiau pe banda rulanta, erau mici, inghesuite si cu pereti subtiri.

Sa fii proprietar inseamna ce-i drept si o responsabilitate enorma. Insa te si rasplateste ca atare.

Intimitate

Pentru ca nu este placut sa imparti spatiul cu cineva, cand esti proprietar ai parte de confort si intimitate dupa bunul plac. Daca mai pui la socoteala si faptul ca poti inchiria ulterior, vinde sau poti alege in orice caz cum exploatezi acest bun imobiliar atunci avantajele devin si mai numeroase.

missgrey.ro

Esti pe cont propriu

Se pare ca studiile din ultimii ani arata ca multi dintre cei care s-au mutat singuri si au dat de greu din punct de vedere financiar, au decis sa se intoarca la parinti acasa. Un lucru greu de acceptat, mai ales daca implica familii extinse, copii, nepoti etc.

Decat sa se constranga astfel, unii aleg  calea de mijloc – o garsoniera. Cauta garsoniere de vanzare Brasov sau in general orasele mari si dezvoltate sunt tinta si aleg sa mearga pe un drum al dezvoltarii, fara sa se mai bazeze pe parinti si posesiile imobiliare ale acestora.

Pana la urma, achizitia unui spatiu de locuit ce se inscrie in standarde moderne aduce avantajul de a avea parte de facilitati altfel si de arhitectura mai prietenoasa cu un nivel de trai actual. Sa renovezi un apartament vechi inseamna mult de investit si multa rabdare implicata. Din acest punct de vedere multi aleg sa cumpere spatii in cladiri noi, intrucat compara cu vechile cladiri si ce facilitati pot avea actualmente. Simple comparatii denota ca merita o astfel de alegere.

Spus pe scurt, intre a cumpara un apartament nou sau a te rezuma la casa parintilor inseamna evolutia si un nivel mai ridicat de asteptari.

Stima de sine si asumarea responsabilitatilor

Se spune ca daca ai o casa a ta si o mai si platesti singur, chiar si in rate, atunci poti duce orice povara a vietii. Pana la urma pentru mii de romani care isi cumpara casa in rate, aceasta investitie imobiliara este pentru toata viata, ceea ce nu este un lucru putin.

Desigur ca a cumpara un apartament inseamna si sume considerabil de mari, dar din fericire sunt si solutii variate. Spre exemplu, sunt si dezvoltatori imobiliari care ofera plata in rate, in diverse transe, pana la finalizarea constructiei in sine si chiar si pentru o perioada dupa predarea imobilului. Totul se realizeaza prin contract, deci nimeni nu are nimic de pierdut.

optimizare seo Braila

Indiferent care va fi procentul proprietarilor in viitor, conteaza mai degraba orientarea spre imobile mai moderne, care tin cont de stilul de viata actual. Abia atunci intervin mult mai multe avantaje ale detinerii unui astfel de bun.