Share Button

Un programator de calculator creeaza codul pentru software, aplicatii si sisteme de operare. Dupa ce un dezvoltator de software proiecteaza un program de calculator, programatorul scrie un cod care converteste intr-un design un set de instructiuni de calculator.

El testeaza programul pentru a cauta eventualele erori si apoi il rescrie pana cand acesta ruleaza perfect. Programatorul continua sa evalueze programele care sunt in uz, facand actualizari si ajustari in functie de necesitati.

Cum sa devii un programator IT

Sansele de a obtine un loc de munca ca si programator de calculator vor creste considerabil daca ai castigat o diploma de licenta in informatica, matematica sau sisteme informatice. Unii angajatori va vor angaja si daca aveti o diploma intr-un alt domeniu, cum ar fi contabilitate, finante si afaceri, atat timp cat ati absolvit si cursuri de informatica.

Ati putea avea chiar posibilitatea de a gasi de lucru cu studii asociate in informatica. Din moment ce experienta este la fel de importanta ca si studiile in acest domeniu, ar trebui sa faceti cursuri de programare in timp ce va aflati inca la scoala. Odata ce lucrati in domeniu, va trebui sa va pastrati abilitatile prin invatarea unor noi limbaje de programare.

Certificarile in diverse limbaje de programare poate fi de asemenea benefica.

Roluri si responsabilitati

Daca te intrebi ce face un programator la locul de munca, iata cateva dintre cerintele tipice ale unui astfel de job:
Elaborarea, testarea si punerea in aplicare a programelor de calculator pe mai multe platforme de calculator sau sisteme de operare.

Ajuta la dezvoltarea unui nou sistem de informare bazat pe web.

Efectueaza toate activitatile necesare pentru definirea, proiectarea, constructia, testarea si punerea in aplicare a sistemelor informatice automatizate.

Programeaza activitati de revizuire in mod frecvent si face ajustarile necesare pentru a se asigura o functionare corespunzatoare a programului.

Confirma operarea programului prin efectuarea de teste, modificare ale secventei sau a codurilor de program.
Creeaza si publica diagrame tehnice pentru a sprijini eforturile de codificare.

Integreaza noi functionalitati in aplicatiile existente.

Pe langa aceste cerinte rale de baza, majoritatea angajatorilor solicita, de asemenea, competente speciale in limbaje de programare: capacitatea de a lucra in mod independent, capacitatea de a intelege si de a aplica principiile algebrei moderne in timp ce analizeaza date si genereaza rapoarte.

optimizare seo Braila

Atentia la detalii si rapiditatea interventiei in reparare este iarasi importanta, trebuind sa fii capabil sa gasesti si cele mai mici greseli in cod si sa le repari.