Share Button

Ce este mai important? Pretul sau calitatea unui tester auto? Cert este ca ambele sunt importante si optim ar fi sa gasim un raport pret-calitate cat mai bun. Desigur, pretul joaca un rol foarte important in decizia de cumparare. Dar ar trebui sa consideram si calitatea produsul sau serviciului pe care urmeaza sa-l cumparam.

Pentru ca, daca vom cumpara un tester auto la un pret scazut, dar de o calitate indoielnica, exista sansa ca acesta sa se defecteze si va fi nevoie sa cumparam altul, astfel incat pierderea va fi mai mare pe termen lung.

stim deja ca un tester auto reprezinta un dispozitiv foarte util atunci cand vine vorba de achizitionarea si intretinerea corecta a unei masini. Asta pentru ca sunt usor de folosit, dar si mobile, fiind utilizabile cu un simplu laptop, sau chiar cu un smartphone cu Android sau iOS.

Astfel, nu este nevoie sa fii un adevarat specialist in masini pentru a vedea din aplicatia testerului erorile computerului central al masinii (ECU), detalii despre senzorii montati pe masina, informatii despre sistemul de franare, suspensii, parametrii ai motorului si multe altele.

Acum ca detii o masina, este foarte important si sa o intretii corect. Dar de cele mai multe ori nu vrei sa platesti bani pentru o verificare periodica pe care o poti face chiar tu acasa.

In cazul acesta, pretul platit pentru un tester auto se justifica si tu iti vei recupera investitia destul de repede. Asta pentru ca pretul platit pentru o verificare la service cu un tester auto este aproape acelasi cu banii pe care trebuie sa-i scoti din portofel atunci cand iti achizitionezi singur unul.

Dar atunci cand ne alegem testerul auto trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca el sa functioneze optim pentru masina noastra. Trebuie sa avem in vedere in primul rand marca si modelul masinii pe care o detinem. in continuare, este important anul fabricatiei si motorul cu care aceasta este echipata.

optimizare seo Braila

In functie de aceste detalii, pretul unui tester auto poate varia. Pentru modelele mai vechi de masini, pretul este mai scazut, intrucat tehnologia prezenta pe acesta masini este mai putin sofisticata. in cazul masinilor mai noi, pretul poate creste, deoarece dispozitivul in sine, cu softul aferent, este mai complex.

Exista pe piata si testere auto multimarca, dar in cazul in care planifici sa-ti intretii doar masina ta cu aceste dispozitive, este cel mai recomandat sa achizitionezi unul dedicat complet marcii autovehiculului pe care il detii. Pentru grupul de firme Volkswagen (VAG), exista testere valabile pentru toate marcile din conglomerat, ce acopera perfect si vehiculele Audi, Skoda si Seat.

in concluzie, optim este sa gasesti un dispozitiv cu un raport pret-calitate cat mai bun, astfel incat costurile tale sa fie reduse pe termen lung si sa-ti poti intretine autoturismul fara prea multe batai de cap.