Share Button

Atunci cand doriti sa faceti un amanet bijuterii, trebuie sa stiti ca sunt doua metale pretioase de preferat: aurul si argintul. Aurul este bineinteles foarte pretios, fiind chiar o moneda de schimb si reprezinta totodata cea mai comuna garantie pentru imprumuturile amanetate. De asemenea si argintul este un metal extrem de pretios, dar ca valoare mult mai mica decat aurul.

Daca de exemplu va doriti sa duceti la amanet orice tip de bijuterie din aur sau argint, va trebui sa urmati cateva proceduri.

In primul rand, trebuie sa stiti ca o casa de amanet stabileste pretul bijuteriilor in functie de calitatea si tipul aurului sau argintului. Aceasta se stabileste in functie de calitatea si tipul aurului sau argintului, printr-o evaluare extrem de rapida si totodata corecta, care trebuie sa tina cont de gramaj, puritate, uzura si forma.

Imprumuturile banesti care sunt grarantate cu bijuterii din aur sau argint sunt oferite de carataj, sau forma doar ca va diferi aici suma care este oferita. Clientii sunt tratati identic indiferent de valoarea bijuteriilor pe care le amaneteaza. Bineinteles ca pentru bijuteriile din aur, spre deosebire de cele din argint, sumele care sunt obtinute de catre persoanele care le amaneteaza sunt mult mai mari.

missgrey.ro

Atat pentru bijuteriile din aur, cat si pentru cele din argint veti putea incheia un contract de amanet in general pe 30 de zile, dar cu posibilitatea de prelungire a acestuia. Bineinteles ca sunt preferate mai ales bijuterii din aur si argint, deoarece acestea sunt extrem de valoroase, reprezentand practic cea mai mare parte din vanzarile de bijuterii de pe piata. Ca urmare vor fi preferate ca amanetare bijuteriile din aceste metale pretioase si mai putin altfel de obiecte.

Aceasta se datoreaza valorii foarte mari a acestor bijuterii, cat si faptului ca destul de multi clienti detin astfel de bijuterii.

Bineinteles, ca aceste bijuterii fac parte din activitatea de baza a unei case de amanet, ele fiind extrem de valoroase, fiind oferite sume destul de mari pentru cei care le duc spre amanetare. Datorita valorii acestora, bijuteriile din aur sau argint vor fi mereu cap de lista la orice casa de amanet, iar orice client are macar o bijuterie pe care doreste sa obtina un profit financiar.

Clientul poate amaneta o astfel de bijuterie cu incredere cu scopul clar de a obtine  suma de bani de care are nevoie, incercand sa o rascumpere cat mai avantajos. Daca nu ati folosit pana acum o astfel de posibilitate de imprumut, puteti incerca sa apelati la casele de amanet, care au oferte destul de bune si interesante, prin care incearca sa castige mai multi clienti.

Bineinteles ca aceste case de amanet isi vor asigura totodata si profitul lor, pentru ca in final si acestea dar si clientii care amaneteaza, safie beneficiarii unor servicii prin care aceste bijuterii sa fie atat o sursa financiara cat si o sursa de infrumusetare.

Concluzionand, o casa de amanet va considera amanetul bijuteriilor din aur sau argint foarte important.