optimizare seo Braila
Share Button

In ultimii ani, multi oameni au apelat la termostate inteligente pentru a regla de la distanta incalzirea si racirea in casele lor. Nu numai ca arata mai elegant si mai sofisticat decat alternativele lor care nu sunt inteligente, dar ofera multe avantaje in ceea ce priveste eficienta, comoditatea si caracteristicile. Cel mai bun lucru pe care trebuie sa il precizam in legatura cu Salus termostate inteligente 2020, este faptul ca un asemenea dispozitiv, va poate ajuta sa economisiti costurile de incalzire si racire.

Cititi mai departe pentru o privire mai atenta despre ceea ce sunt si modul in care functioneaza.

Ce este exact un termostat inteligent?

Un termostat inteligent este un termostat care poate fi controlat cu un telefon, tableta, difuzor inteligent sau alt dispozitiv conectat la internet. Termostatele inteligente va permit, de obicei, sa programati setarile dorite de temperatura si le puteti incorpora si in sistemele de automatizare casnica.

missgrey.ro

Cum functioneaza un termostat inteligent?

Pentru a intelege cum functioneaza un termostat inteligent, mai intai trebuie sa intelegeti cum functioneaza termostatele obisnuite. Un termostat foloseste temperatura pentru a determina cand trebuie sa porneasca ventilatorul si AC sau sa se incalzeasca.

De fapt functioneaza ca un intrerupator de lumina, cu exceptia incorporarii temperaturii si in ecuatie (pentru a ajuta la stabilirea momentului in care se va aprinde ventilatorul, se incalzeste si se raceste).

Un termostat tipic are un fir fierbinte, un fir comun, un fir care se conecteaza la suflanta ventilatorului si fire care se conecteaza la sistemul dvs. de climatizare pentru incalzire si racire. Poate avea de asemenea, fire suplimentare pentru caldura auxiliara, caldura de urgenta, incalzire sau racire in doua etape sau cabluri pentru sisteme care au curent alternativ sau independent.

Termostatele inteligente functioneaza similar, cu exceptia faptului ca se conecteaza si la Wi-Fi-ul casei. Acest lucru va permite sa schimbati de la distanta setarile termostatului folosind o aplicatie smartphone.

Cand introduceti o setare de temperatura in aplicatie, aceasta din urma transmite aceasta setare prin reteaua Wi-Fi la termostat, iar termostatul trimite atunci semnalul catre suflanta si sistemul de climatizare.

Cand utilizati un difuzor inteligent precum Google Home si spuneti „OK Google, setati temperatura la 22 de grade”, aplicatia Google Home comunica comanda aplicatiei insotitoare a termostatului, care calatoreste prin reteaua Wi-Fi la termostat. Totul se intampla atat de repede incat probabil ca nu veti observa niciodata toate componentele implicate in ajustarea simpla a temperaturii din casa ta.

Cum va economiseste banii un termostat inteligent?

Termostatele inteligente va economisesc bani pur si simplu prin racirea si incalzirea locuintei doar atat cat este necesar.

Folosind functii precum invatarea, programarea, geofencingul, diagnosticand problemele in ceea ce priveste sistemul si reamintindu-va cand este timpul sa efectuati intretinerea, sistemul dvs. de climatizare ruleaza mai eficient si utilizeaza mai putina energie.

Senzorii de camera pot reduce, de asemenea, mai precis consumul de energie prin incalzirea si racirea zonelor specifice.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care cu totii trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste termostatele inteligente.