Share Button

Numele de ursulet de plus provine de la fostul presedinte al Statelor Unite Theodore Roosevelt, care a fost adesea numit „Teddy” (desi ii detesta sa fie mentionat ca atare).  Numele provine dintr-un incident dintr-o excursie de vanatoare de urs in Mississippi in noiembrie 1902, la care Roosevelt a fost invitat de guvernatorul Mississippi Andrew H. Longino.

Erau cativa alti vanatori care concurau si cei mai multi dintre ei ucisesera deja un animal. O suita de insotitori ai lui Roosevelt, condusa de Holt Collier, a incoltit, a batut in bata si a legat un urs negru american de o salcie dupa o lunga urmarire obositoare cu caini.

L-au chemat pe Roosevelt la fata locului si i-au sugerat sa-l impuste. El a refuzat sa impuste el insusi ursul, considerand acest lucru antisportiv, dar a instruit ca ursul sa fie ucis pentru a-l scoate din mizerie, si a devenit subiectul unei caricaturi politice de Clifford Berryman in The Washington Post pe 16 noiembrie 1902.

In timp ce desenul initial al unui urs negru adult impins de un manipulator si de un Roosevelt dezgustat avea nuante simbolice, editiile ulterioare ale aceleiasi desene animate Berryman l-au facut pe urs mai mic si mai dragut.

Morris Michtom a vazut desenul lui Berryman al lui Roosevelt si a fost inspirat sa creeze un ursulet de plus. A creat un pui de urs moale si minuscul si l-a pus in vitrina magazinului sau de dulciuri de la 404 Tompkins Avenue din Brooklyn, cu un semn „ursuletul lui Teddy”. Jucariile au avut un succes imediat, iar Michtom a fondat Ideal Novelty and Toy Co. Deci, daca vrei sa oferi cadou unui copil, iata cum a aparut ursuletul de plus. Pentru alte cadouri informeaza-te pe Jubi.ro.

Putin mai devreme, in 1902, in Germania, firma Steiff a produs un urs umplut din desenele lui Richard Steiff. Steiff a expus jucaria la Targul de Jucarii de la Leipzig in martie 1903, unde a fost vazuta de Hermann Berg, un cumparator pentru George Borgfeldt & Company din New York (si fratele compozitorului Alban Berg).  El a ordonat ca 3.000 sa fie trimise in Statele Unite.

Desi inregistrarile lui Steiff arata ca ursii au fost produsi, ei nu sunt inregistrati ca sosind in SUA si nici un exemplu de tipul „55 PB” nu a fost vazut vreodata, ceea ce duce la povestea ca ursii au naufragiat.

missgrey.ro

Cu toate acestea, povestea naufragiului este contestata – autorul Günther Pfeiffer noteaza ca a fost inregistrata abia in 1953 si spune ca este mai probabil ca 55 PB sa nu fi fost suficient de durabil pentru a supravietui pana in prezent. Desi Steiff si Michtom faceau ambii ursuleti de plus in acelasi timp, niciunul nu ar fi stiut despre creatia celuilalt din cauza comunicarii transatlantice slabe.

Educatorul nord-american Seymour Eaton a scris seria de carti pentru copii The Roosevelt Bears, in timp ce compozitorul John Walter Bratton a scris un instrument instrumental ” The Teddy Bears’ Picnic “, un “caracteristic in doi pasi”, in 1907, care mai tarziu a avut cuvinte scrise pentru este de catre textierul Jimmy Kennedy in 1932.

Ursuletii de plus timpurii au fost facuti sa arate ca niste ursuleti adevarati, cu bot intins si ochi de margele. Ursuletii moderni tind sa aiba ochi si frunti mai mari si nas mai mici, trasaturi de bebelusi menite sa sporeasca „dragalasenia” jucariei. Unii ursi de plus sunt, de asemenea, proiectati sa reprezinte diferite specii, cum ar fi ursii polari si ursii bruni, precum si panda si koala.

optimizare seo Braila

In timp ce primii ursuleti de plus erau acoperiti cu blana mohair bruna, ursuletii moderni sunt fabricati intr-o mare varietate de tesaturi disponibile comercial, cel mai frecvent blana sintetica, dar si velur, denim, bumbac, satin si panza.