optimizare seo Braila
Share Button

Ce fac senzorii pentru telefoanele mobile inteligente?Nu-i de dorit sa apelezi la cei care se ocupa de reparatii telefoane Bucuresti, avand in vedere faptul ca acest lucru inseamna ca telefonul tau tocmai nu mai functioneaza asa cum ar trebui.

Insa, ne place sau nu, deseori se intampla sa avem anumite probleme cu telefonul, fapt pentru care cei de pe ServiceGSM.ro sunt gata sa-ti vina in ajutor cu cele mai calitative servicii de reparatii telefoane Bucuresti. Asadar, lasa-ti cu incredere telefonul pe mana lor. Cand ai un telefon inteligent, acesta are tot felul de senzori deosebit de utili. Despre ei vom vorbi in cele ce urmeaza.

Accelerometru

Iti plac jocurile care se joaca prin inclinarea telefonuluiĀ  in directia dorita? Stiai ca acest lucru nu este posibil fara accelerometru? Acesta permite totodata rotirea ecranului pentru a te bucura de clipuri video, navigare pe internet sau jocuri la o dimensiunea mai mare. Accelerometru este unul dintre senzorii cei mai importanti. El este senzorul care-ti da confortul dorit atunci cand folosesti smartphone-ul.

Busola

Daca ai nevoie de o busola, telefonul tau inteligent iti vine in ajutor. Busola digitala functioneaza ca una normala, ajutandu-se deĀ  GPS. Astfel afli informatii importante legate de altitudine, dar si de coordonatele geografice. Este un senzor util, insa nu indispensabil.

missgrey.ro

Giroscopul

Giroscopul este un senzor asemanator accelerometrului, care poate sesiza miscarea. El este deosebit de util mai ales atunci cand vine vorba de jocuri, deoarece permite introducerea unor miscari foarte interesante.

Senzorul de proximitate

Ai observat faptul ca atunci cand vorbesti la un smartphone, in momentul in care apropii telefonul de ureche ecranul se stinge? Acest lucru este posibil datorita senzorului de proximitate, un senzor deosebit de util.

Daca smartphone-ul ramane cu ecranul pornit in timp ce este tinut la ureche, poti inchide oricand din greseala apelul sau activa diverse functii cum ar fi oprirea microfonului sau activarea apelului in asteptare.

Cu un astfel de senzor insa nu mai ai astfel de griji. In momentul in care duci telefonul la ureche, ecranul se stinge si poti avea in continuare convorbiri placute. Daca observi faptul ca ecranul telefonului tau nu se stinge cand il apropii de ureche, inseamna ca senzorul de proximitate este defect si trebuie dus in service. Iti recomandam service-ul amintit mai sus.

Senzorul de lumina

Probabil ai observat faptul ca poti seta luminozitatea telefonului tau pe modul automat. Acest lucru inseamna ca la intuneric ecranul va fi mai putin luminos, iar la lumina va fi mai luminos pentru a vedea mai bine ce este afisat pe el.

Te-ai intrebat vreodata de unde stie telefonul tau cand e intuneric si cand e lumina? Ei bine, acest lucru este posibil datorita senzorului de lumina.

Acestia sunt principalii senzori care se regasesc pe telefoanele inteligente, senzori care fac experienta petrecuta cu un smartphone mai placuta. Experienta insa este placuta doar daca senzorii functioneaza. Asadar, de acum, cand iti cumperi un telefon inteligent, tine cont si de senzorii pe care ii are. S-ar putea sa-ti fie deosebit de utili.