missgrey.ro
Share Button

Dupa cum bine stim cu totii, un smartphone si/sau o tableta ne pot ajuta in foarte multe scopuri. Indiferent ca trebuie sa comunicam cu cei dragi, ca vrem sa socializam cu prietenii de pe diferitele regele de socializare, sau dorim sa folosim aplicatiile GPS (Waze, Google Maps), cu aceste dispozitive putem face o multime de lucruri uimitoare.

Un lucru foarte important de mentionat insa, este acela ca atat telefoanele mobile inteligente cat si tabletele Android sunt rareori afectate de virusi sau malware. De obicei, ferestrele pop-up care indica faptul ca telefonul dvs. a fost afectat sunt doar aplicatii antivirus care doresc sa le descarcati.

Cu toate acestea, exista sanse ca virusii sa intre intr-un telefon sau intr-o tableta Android atunci cand descarcati aplicatii din afara magazinului de aplicatii Google Play. Ghidul nostru informativ va va arata cum sa evitati aceste amenintari si sa le eliminati in cel mai scurt timp!

Cum intra un virus pe telefonul sau tableta dvs. Android?

Virusii, in cazul in care nu stiati, va acceseaza cu usurinta telefoanele si tabletele Android prin aplicatii nedorite. Virusii obisnuiti de dispozitivele mobile Android, cum ar fi Ghost Trojan, Godless, Googlian si Gunpoder, au aparut in acest fel.

Alti virusi precum Mazar intra in telefonul dvs., trimitandu-va un SMS care va indeamna sa descarcati browserul Tor. Recent, botnetul FalseGuide a patruns in telefoane prin aplicatii precum FIFA Mobile si Pokémon Go. Functioneaza ca o aplicatie de ghidare care va insela utilizatorul in descarcarea de Malware.

Pasi despre cum sa eliminati virusul de pe Android

Pasul 1: Activati optiunea Mod sigur pe telefon sau tableta. Acest lucru va va asigura ca nu exista aplicatii terte incarcate de malware care ruleaza in fundal. De asemenea, puteti apasa lung butonul de alimentare pentru a opri optiunile de pe ecran.

Una dintre aceste optiuni va va permite sa reporniti dispozitivul in modul sigur. Dupa ce acel mod a fost activat, veti vedea modul sigur scris in partea stanga jos a ecranului.

Pasul 2: Deschideti Setari si accesati Aplicatii si selectati fila Descarcata din sectiunea respectiva. Daca nu sunteti sigur de aplicatia care a infectat dispozitivul dvs. Android, parcurgeti lista de aplicatii pentru a vedea daca exista aplicatii cu aspect suspect pe care nu le-ati descarcat.

Pasul 3: Daca ati reusit sa localizati aplicatia despre care credeti ca este responsabila pentru virus in telefon, dezinstalati-o.

Cu toate acestea, daca gasiti aplicatia si nu are nicio optiune de dezinstalare, atunci acest lucru se poate datora starii de administrator dispozitiv capturat de virus.

Pasul 4: Pentru a remedia problema de mai sus, accesati Setari> Securitate> Administratori de dispozitive. Acum veti putea vizualiza o lista de aplicatii pe telefon sau tableta cu statut de administrator. Atingeti aplicatia pe care doriti sa o eliminati si apoi apasati pe dezactivare pe urmatorul ecran.

Pasul 5: Dupa ce ati urmat pasii mentionati mai sus pe dispozitivul dvs. Android, puteti reporni dispozitivul pentru a-l elibera din modul sigur. Acum, ca functioneaza bine, puteti face copii de rezerva ale datelor stocate si puteti instala antivirus pentru a va proteja telefonul de virusii Android.

Sfaturi pentru a evita virusii si malware-ul Android

  • Evitati sa descarcati aplicatii de oriunde altundeva pentru tableta sau smartphone-ul Android, din afara Google Play Store.
  • Verificati intotdeauna starea permisiunii aplicatiei. Abtineti-va de la descarcarea unei aplicatii cu permisiuni de administrator, deoarece acestea sunt dificil de sters.
  • Nu descarcati aplicatii clonate de la dezvoltatori necunoscuti. Adesea au un cod malware.
  • Asigurati-va ca ati instalat cea mai recenta versiune de Android pentru a evita virusii sa intre pe telefon sau tableta.
  • Protejati-va dispozitivul Android descarcand un antivirus pe acesta.

Asadar, indiferent ca detineti un smartphone sau o tableta Android, ar trebui sa cunoasteti aceste informatii.