missgrey.ro
Share Button

Stim cu totii ca, pe 17 octombrie, Google a anuntat o noua actualizare a Pirate 2.0 si multe site-uri (cele vinovate de incalcari) au cunoscut o scadere de 98% din topul SERP. Acum, acest nou mod de reimprospatare este cea mai recenta inovatie de la Google.

Se considera ca nasterea acestui algoritm, pe care Google l-a introdus in anul 2012, a venit dupa un decalaj de timp foarte lung si a fost  ca un soc pentru majoritatea de “astfel” de site-uri web.

Cei care incalca drepturile de autor
Pana acum, multi oameni stiu cine sunt vinovatii. Cu toate acestea, din motive de memorie, algoritmul Pirate 2.0 are ca scop principal site-uri care incearca sa imparta copii software pentru muzica, filme, jocuri si alte fisiere de divertisment cu sau fara intentia de a face profit.

In afara de site urile de “descarcare gratuita” si cele cu “filme / muzica gratis”, de ceva timp multe site-uri cu torrenti s-au clasat printe primele in Google SERP.

optimizare seo Braila

Ce stim despre ele?
BitTorrent este un protocol de partajare “peer-to-peer”. Acest protocol poate fi utilizat pentru a partaja fisiere mari de date prin intermediul internetului. Fisierele ar putea varia de la orice, de la software-ul legal, cum ar fi OpenOffice, pana la copii ilegale de fisiere, cum ar fi Adobe Photoshop, filme si cantece piratate, etc.

Ce impact au site-urile torrent asupra internetului?
Rapoartele Wikipedia din 2009 spun ca aproximativ 43 -70% din traficul website l-au reprezentat site-urile cu torrent-uri (studio bazat pe locatia geografica). In februarie 2013, aceste site-uri  au fost responsabile pentru mai mult de sase la suta din latimea de banda, care a fost dedicata, in principal, partajarii de fisiere.

Cum au ajuns site-urile de partajare ilegala de fisiere sa domine SERP?
Pirateria a crescut agresiv, Google a primit mai mult de cinci milioane de cereri de eliminare a adreselor URL pana in septembrie 2013, ajungand pana la aproximativ 6,2 milioane de cereri.

Cererea si criticile repetate au facut, in cele din urma,  posibila o noua actualizare algo de catre Google, dupa aproape doi ani.

Iata pe ce se concentreaza Google sa atinga in proaspatul sau anunt, din 17.10.2014

Vineri, 17 octombrie, Google a facut aceasta postare despre politici publice. Sa aruncam o privire asupra a ceea ce prevede postarea:

•    Google va testa noi formate de anunturi
Google testeaza pentru a afla noi formate de anunturi care ar putea fi utilizate pentru a ajuta oamenii sa gaseasca furnizori legitimi de muzica, filme si alte fisiere de divertisment.

Gigantul motor de cautare incearca sa utilizeze cuvintele cheie pe care oamenii le folosesc pentru a accesa site-uri piratate. Asta inseamna ca interogarile de cautare pentru cuvintele cheie mici, cum ar fi “ceas”, “free download,” MP3 gratuit “, etc ar genera aceste formate de anunturi de acum.

Se desfasoara, de asemenea, teste suplimentare, pentru a utiliza panourile laterale dreapta, in vederea promovarii proprietarilor legalizati.

Nota: Desi aceste noi formate de anunturi vor fi vizibile numai in SERP SUA, noua actualizare va fi un format international, care va fi, in scurt timp, disponibil pentru toata lumea, la nivel global.

•    Google are ca scop imbunatatirea semnalului DMCA
In luna august 2012, Google a anuntat ca vor fi luate masuri impotriva site-urilor care au primit un numar de ordine printr-un anunt DMCA (Digital Millennium Copyright Act). Cu noul algoritm Pirate, care a devenit deja activ, site-urile “notorii”, vizate pentru incalcarea drepturilor de autor, sunt afectate si toata lumea simte amplitudinea mareelor in analiza lor cu ecartament mare.

•    Google imbunatateste predictia de completare automata
Completarea automata ajuta browser-ul sa prezica o anumita valoare. Cand cineva tasteaza o anumita interogare in caseta de cautare, browser-ul afiseaza mai jos opțiunile de relatie, sau valorile testate mai devreme,  similare cu cea actuala. Pirate 2.0 va retrograda site-urile marcate si le va  impiedica sa apara in rezultatele de completare automata.

A fi retrogradat nu este deloc un lucru bun, mai ales acum, cand cei mai multi dintre voi [care sunteti prinsi in plasa] va confruntati cu o alunecare de teren de aproape 98% in rezultatele de cautare. Unii dintre cei afectati trebuie sa caute, de asemenea,  sfaturi despre cum sa scape de ochiul rosu.

Cu toate acestea, vestea buna pentru majoritatea dintre voi este ca aceasta reprezinta doar o campanie de cruciada si Google isi propune sa elimine doar site-urile care sunt vizate cu solicitare speciala de eliminare, cum spune chiar Google, “…

Chiar si pentru site-urile care au primit cel mai mare numar de avize (DMCA ), numarul de pagini constatate este, de obicei, doar o mica parte din numarul total de pagini de pe site. Ar fi nepotrivit sa eliminam site-uri intregi sub aceste circumstanțe … “.

Fiecare nor intunecat are o captuseala de argint
Da, iar pentru site-urile care au avut esecuri majore, exista inca speranta. Astfel, in timp ce mareea este inca ridicata, urmarea celor mai bune practici este ceea ce ar putea fi recomandat in astfel de momente.

Acorda sursei putina incredere
Este adevarat si correct din punct de vedere moral. Trebuie sa le acordati credit celor pe care ii utilizati. Ei sunt sursa voastra principala voi partajati copiile si fisierele lor originale. Deci, felicitati-i! Inainte de a partaja ceva ce aparține altora, luati inca o data la cunostinta termenii si conditiile lor. Citirea termenilor si conditiilor lor va pot confirma daca este bine sa partajati fisierele. Ati afla, de asemenea, daca ei percep taxe suplimentare pentru continutul partajat.

Nu continuati daca avei anumite indoieli
Daca sunteti in imposibilitatea de a urmari sursa unui anumit conținut, atunci este mai bine sa nu-l publicati. In cazul in care termenul unei anumite surse are o clauza care presupune o “expresie a discursului”, suna-i si cere-le permisiunea. Este mai bine sa nu postezi nimic daca sursa este stricta cu privire la dublarea drepturilor de autor. Chiar si dupa obtinerea unei permisiuni, daca inca mirosi ceva dubios, atunci e mai bine sa nu mergi pe aceasta cale.

Nu fura de la altii pentru faima si profit
Aceasta se numeste “Regula de Aur”! Cum te-ai simti daca ai fi stat in locul lor, in primul rand? Nu e bine. Corect? Deci, cere-le permisiunea si plateste-le un anumit credit (in cazul in care se precizeaza acest lucru), pentru ceva ce ei detin pe drept. Acesta e cel mai bun si sigur pas, daca doresti sa le folosesti productia.

Este bine sa iei aceste masuri, care par a fi cele mai bune sugestii. Asa cum un medic poate recomanda unui pacient sa isi ia masurile sanitare de precautie inainte de sosirea iernii, asa si eu iti recomand sa iti protejezi site-ul de algoritmul Pirate. Ambele site-uri noi (care urmeaza sa inceapa in stare proaspata) si cele afectate pot urma aceste masuri de precautie si sa faca un viitor mai bun pentru toata lumea. O mica nota – Sfatul medicului te poate ajuta sa te tii intotdeauna departe de tuse si raceala in timpul iernii.

Spatiul internetului este infestat cu pirati. Ar putea fi greu sa ii iei pe toti de pe net, dar Google face tot posibilul pentru a transforma lumea internetului intr-un loc sigur pentru toata lumea.

Acesta este un start bun pentru Google dar si pentru toti aceia, in special lumea divertismentului, care a fost abuzata si inselata atat de mult timp. Katherine Oyama, de la Consiliul pentru Respectarea Drepturilor de Autor, a incheiat postarea de pe blog, din data de 17 octombrie 2014, cu urmatoarea sentinta:

“In fiecare zi, parteneriatul nostru cu industria de divertisment se adanceste. Tocmai ce am lansat, in aceasta luna, o colaborare cu Paramount Pictures pentru a promova viitorul lor film, “Interstellar”, prin intermediul unui site interactiv.

Si de continut ID (sistemul nostru de detinatori de drepturi pentru a identifica cu usurinta si a gestiona continutul lor de pe YouTube) a atins piatra de hotar de 1 miliard de dolari venit pentru industria de continut. In plus fata de consolidarea acestor relatii, vom continua sa investim in combaterea pirateriei in toate serviciile noastre.”