optimizare seo Braila
Share Button

Pentru a-ti practica profesia in cele mai bune conditii de siguranta, este important sa porti imbracaminte adaptata activitatii tale. Ea nu trebuie aleasa la intamplare. Exista intr-adevar reguli de urmat atunci cand iti alegi tinuta.

Intr-adevar, hainele de lucru trebuie alese in functie de utilizari, conditii de lucru, marime si material. Astfel, in functie de pozitiile tale de lucru, anumite criterii precum usurinta de miscare, rigiditatea, numarul de buzunare sau chiar aspectul sunt esentiale.

Pentru a te ajuta sa vezi mai clar, in acest articol iti dezvaluim diferitele tipuri de haine de lucru si tinuta potrivita in functie de sectorul de activitate.

Imbracaminte de munca adaptata: care sunt avantajele?

Fiecare loc de munca are riscuri. Iata de ce purtarea hainelor de lucru este obligatorie in anumite sectoare de activitate.

Aceste tinute trebuie sa fie confortabile si sa iti faciliteze miscarile oferindu-ti in acelasi timp o oarecare protectie. Astfel, toti cei care sunt producator uniforme de lucru tin cont de aceste aspecte cand creeaza hainele de lucru.

In plus, hainele de lucru trebuie sa fie suficient de rezistente pentru a te proteja de agresiunile chimice, fizice si mecanice. Se caracterizeaza in special printr-o buna rezistenta la rupere, abraziune si tractiune.

Mai multe modele iti stau la dispozitie, insa pentru a afla mai multe poti vizita magazinele online specializate in haine de lucru. Vei gasi necesarul in functie de sectorul tau de activitate: pantaloni, salopete, tunici, pantofi de protectie, imbracaminte standardizata sau chiar accesorii de protectie.

Diferitele tipuri de haine de munca

Gama de haine de lucru este variata. Jachete de protectie, pantaloni de protectie, salopete de lucru, haine… Este imperativ sa alegi imbracamintea de lucru in functie de nevoi si riscuri. Pentru munca care prezinta risc de rupere, de exemplu, o salopeta ofera o protectie aproape completa.

Bumbacul 100% este rezistent la cele mai ridicate temperaturi si este cunoscut si pentru confortul sau. Acest material este potrivit pentru lucrari usoare intr-un climat placut. Bumbacul este folosit in principal in meserii artizanale si hoteliere si de catering.

Exista si articole de imbracaminte din polibuton, care sunt din poliester si bumbac. Acest material este potrivit pentru alt tip de meserii: mecanici, vopsitori etc. Hainele de lucru in stretch, care sunt mai flexibile, sunt purtate mai mult de instalatori (ingineri termici, instalatori, electricieni) si de meserii cu lemne.

Pentru cei care lucreaza afara, pe langa EIP obligatoriu, materialele incalzitoare, respirabile si impermeabile sunt ideale pentru a face fata neplacerilor climatului. Pentru muncitorii de pe marginea drumurilor si de santier, imbracamintea de inalta vizibilitate cu suprafete retro-reflectorizante si fluorescente ofera o vizibilitate buna in lumina slaba sau intr-o noapte intunecata.

Pentru profesionistii din domeniul sanatatii, tinuta este formata din tunica si pantaloni. Tinutele medicale sunt diferite in functie de personalul medical si locul de practica al acestora. Distinctia se face prin coduri de culoare.

missgrey.ro

De asemenea, exista pachete promotionale formate din sort de bucatarie si boneta de lucru pentru industria alimentara, recomandata pentru vanzatoare si lucratori in bucatarie. Aceste tinute au culori diferite, in functie de diverse criterii.