missgrey.ro
Share Button

Sunt foarte multe cazuri in care o persoana isi cumpara un telefon mobil inteligent iar acesta dupa un anumit timp incepe sa functioneze din ce in ce mai greu.

Daca te intrebi de ce este posibil ca un telefon aparent nou sa inceapa sa functioneze tot mai greu, ei bine, afla ca datorita aplicatiilor care ocupa foarte multa memorie telefonul se blocheaza destul de des.

Cu siguranta acesta este un moment extrem de neplacut, iar in acest caz prima data te gandesti sa iti duci telefonul la magazinul operatorului de telefonie mobila de unde l-ai cumparat, pentru a-ti trimite dispozitivul la reparat in baza certificatului de garantie, sau daca esti mai nerabdator iti vei duce telefonul pe cont propriu la un service gsm.

In continuare iti voi spune cam ce ai putea sa faci acasa cu telefonul tau inainte de a-l duce la un service gsm profesionist.

optimizare seo Braila

Sa zicem ca ai un telefon Nokia Lumia iar telefonul functioneaza din ce in ce mai greu. Inainte de a te grabi sa duci telefonul la un service ar trebui sa incerci sa efectuezi o resetare soft a telefonului. Pentru a reusi acest lucru este nevoie sa tii degetul apasat pe butonul de micsorare a volumului dar si pe butonul power al dispozitivului pana in momentul in care dispozitivul se restarteaza.

Datorita faptului ca vei efectua doar un soft reset poti sa stai linistit deoarece nu ti se vor sterge fisierele sau contactele salvate in telefon.

In cazul in care efectuezi acest restet al softului iar telefonul functioneaza tot la aceiasi parametrii, ar trebui sa efectuezi un hard reset, care ar insemna resetarea generala a dispozitivului. Aceasta operatiune este mai putin complexa si totodata una radicala datorita faptului a odata ce resetezi telefonul ti se vor sterge aplicatiile, jocurile, pozele, numerele de telefon salvate in memoria dispozitivului.

Inainte de resetarea telefonului ar fi indicat sa faci un backup pentru toate datele din telefon. Dupa ce ai trecut de aceasta etapa, daca in continuare doresti resetarea completa a telefonului trebuie sa accesezi setarile acestuia si sa cauti optiunea de resetare a dispozitivului. Odata ce apesi butonul OK toate datele din telefon se vor sterge automat iar telefonul din punct de vedere al software-ului va fi ca unul nou.

In cazul in care resetarea din fabrica s-a terminat iar telefonul nu raspunde la comenzi tine apasat butonul de la camera foto + butonul power + butonul de micsorare a volumului.

In urma acestei operatiuni telefonul va trebui sa vibreze iar atunci trebuie sa tii apasat butonul de la camera foto si butonul de micsorare a volumului iar mai apoi sa eliberezi butonul power.

Ei bine, daca nici in acest caz telefonul nu iti va functiona, nu iti ramane altceva de facut decat sa apelezi la un service gsm unde se fac cele mai bune reparatii Nokia.

Si totusi, in cazul in care efectuezi pas cu pas resetarea telefonului, acesta nu trebuie sa intampine probleme de functionare dupa terminarea procesului.

Este foarte important de retinut faptul ca dupa ce vei reseta telefonul, va trebui sa actualizezi sistemul dar si sa iti instalezi aplicatiile de care consideri ca ai nevoie.