missgrey.ro
Share Button

Noutatile Nissan la Salonul auto Frankfurt 2013

Probabil ca cel mai asteptat salon auto din anul 2013, cel putin la nivel mondial, s-a constituit in minunata expozitie de modele de la salonul auto de la Frankfurt. Cea de-a 65-a editie a venit si a plecat, insa a lasat in urma cateva exponate demne de retinut si mai ales de supus atentiei fiecarui pasionat de domeniul automobilistic, in parte.

Desi vedetele au fost in mod indubitabil deja celebrele Porche 918 Hybrid si BMW i8, si alte nume consacrate au reusit sa faca o impresie mai mult decat buna in ceea ce priveste atat caractericile tehnice ale masinilor, cat si din punct de vedere al accesoriilor specifice, de genul unor cauciucuri iarna sau vara potrivite jantelor cu care ele vin dotate.

Surpriza cea mai mare, fara drept de apel a venit din prtea celor de la Nissan, care au reusit sa capteze atentia tuturor prin noua generatie X-Trail. Acesta reprezinta a treia varianta de SUV cu care deja ne-au obisnuit specialistii japonezi. Daca pana acum masinile din aceasta categorie erau considerate a fi de tip “Ranger”, putand fi cu usurinta forjate pe trasee din cele mai dificile, iata ca noul  X-Trail se incadreaza in gama masinilor de mare finete am putea spune, de-a dreptul de oras. Astfel, jantele elegante de 19 inch, gata sa fie echipate cu cauciucuri  iarna dau usor senzatia mai mult de sensibilitate decat imaginea cu care eram obisnuiti si anume cea de adevarati lupi ai padurilor.

optimizare seo Braila

Dintre tehnologiile folosite in cazul acestui tip de autovehicul, cele care sar in mod clar in evidenta sunt tehnologia Active Engine Break si sistemele de tip Active Ride Control. Cel din urma este capabil de recunoasca denivelarile terenului si sa modifice setarile suspensiilor astfel incat masina sa poata fi echilibrata si stabilizata in timp util. Capacitatea franei de motor este amplificata de catre tehnologia Active Engine Break, astfel incat decelerarile, pana la oprire, sa poata fi facute in cele mai optime conditii fara a destabiliza masina in vreun fel.

O serie de sisteme multimedia si de navigare vin in plus la aceasta masina, impreuna cu un ecran tactil de 7 inch si cu serviciul de navigare pe internet. Interiorul a fost si el modificat fata de precedentele modele, inlocuind partile din plastic cu materiale cu textura extrem de placuta la atingere.

Alte noutati cu care cei de la Nissan s-au prezentat la salonul auto de la Frankfurt sunt: Nissan 370Z Nismo, Nissan Friend me si Nissan Zeod RC. Cel din urma a fost prezentat ca reprezentand viitorul in domeniul masinilor de curse, ceea ce nu este deloc departe de adevar daca judecam dupa forma aerodinamica si aspect rupt parca din filmele SF.

Nissan Friend me este masina dotata cu tot necesarul de gadgeturi si cu tot felul de tehnologii menite sa se adreseze segmentului de tineret. Masina este dotata cu multiple display-uri si posibilitati de conectare la medii online, insa un usor dezavantaj se creaza din cauza faptului ca accentul producatorilor a fost pus mai mult pe abilitatile tehnologice si dotarile de utima generatie decat pe performantele in sine ale masinii.

Nissan face parte din categoria numelor mari care si-au lasat semnatura in istoria domeniului automobilistic. In mod cert, conceptele si modelele gata existente ale masinilor propuse de catre specialistii japonezi vor reusi sa cucereasca din ce in ce mai multi adepti din toata lumea. Chiar si in Romania aceste masini sunt la mare cautare, datorita pretului atractiv si al caracteristicilor tehnice deosebite.

Traseele noi, muntele, reprezinta adevarate puncte de incercare pentru astfel de autovehicule de mare putere. Drept urmare, pentru echiparea lor, site-ul www.anvelomag.com pune la dispozitie toata gama de anvelope, fie de iarna, fie de vara, astfel incat singura problema a utilizatorului sa ramana doar plinul facut rezervorului masinii inainte de plecarea in calatorie.

Alte stiri actuale :

1. Piaţa auto, în scădere în 2013
2. Peugeot 5008 se înnoiește
3. Cele mai interesante concepte auto de la Tokyo Motor Show 2013
4. Mercedes-Benz a dezvălui noul C-Class pentru 2014
5. Renault lansează Megane Coupe-Cabriolet cu facelift pentru 2014
6. INSIDE AUTO: 2014 Ford Mustang V6 Sport remains a classic Mustang