optimizare seo Braila
Share Button

Fiecare sesiune de înot începe cu intrarea în piscină și se termină cu ieșirea din piscină. Pe cât de evidentă este această afirmație, întrebarea despre cum va arată intrarea nu este întotdeauna primul lucru care îți vine în minte atunci când începi să îți faci proiectul pentru  noua ta piscină. Și totuși, când te gândești la asta, realizezi că este un lucru destul de important.

O intrare în piscină bine proiectată face mai sigură și mai convenabilă utilizarea acesteia. Dar, dincolo de beneficiile sale practice, o intrare adecvată poate completa și îmbunătăți aspectul bazinului. Cheia este alegerea tipului potrivit de intrare  adaptat persoanelor care vor utiliza piscina.

1.Scări de piscină

Există un motiv pentru care scările de piscină din oțel inoxidabil sunt atât de utilizate la majoritatea modelelor de bazine, atât publice, cât și private. Sunt accesibile, ocupă un spațiu minim și funcționează bine, indiferent de adâncimea apei. Dezavantajul lor este că nu oferă o intrare lină în piscină și, în general, nu sunt la fel de ușor de utilizat pentru copii sau pentru persoanele cu handicap.

2.Treptele în piscină

Treptele reprezintă cea mai bună variantă pentru intrarea într-o piscină, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere al ușurinței cu care intri. Acestea sunt de obicei încorporate în structura bazinului, dar pot fi instalate și separat (mai ales în cazul bazinelor supraterane).

În comparație cu scările, treptele sunt mai mult un element de proiectare a piscinei decât o componentă separată. Cu alte cuvinte, acestea sunt de obicei integrate perfect în structură, într-un mod care îmbină perfect aspectul și funcționalitatea piscinei.

3.Intrare tip plajă

În cazul în care dorești o intrare mai puțin convențională, cea mai populară modalitate în prezent este intrarea tip plajă. Posibilitatea de a pătrunde în piscină pășind pe o pantă ușoară, ca de plajă, conferă bazinului un aspect inedit. Din păcate, acest tip de intrare ocupă mult spațiu, deci se pretează doar la piscinele mari.

De ce aspecte trebuie să ții cont când alegi modul de intrare în piscină?

Un constructor de piscine experimentat, precum cei de la piscinepremium.ro va avea, fără îndoială, idei bune și îți va prezenta cele mai bune variante în ceea ce privește modul cum poți intra în piscină.

Însă, până ajungi cu proiectul la  firma de construcții, iată câteva sfaturi despre lucrurile importante de care să ții cont atunci când alegi intrarea în piscină:

Nu uita de balustrade.

Balustradele sunt incorporate la scările din oțel, dar pot fi adăugate și la treptele construite și la alte tipuri de intrări în piscină. Indiferent de felul lor, acestea fac accesul în piscină mai ușor și mai sigur.

Alege suprafețe antiderapante.

Vorbind despre siguranță, ar trebui să fii atent și la ce tip de suprafață are intrarea în piscină și dacă există opțiuni antiderapante.

Concentrează-te pe cine va folosi piscina.

Gândește-te dacă sunt persoane care vor avea dificultăți în a intra sau a ieși din piscină și alege cea mai potrivită soluție pentru a le ușura situația.

Alege intrarea care să completeze designul piscinei.

În multe cazuri, forma și stilul bazinului vor determina – sau cel puțin sugerează cu tărie – ce tip de intrare ar fi cea mai utilă.

Mesaj de luat acasă
missgrey.ro

Subiectul intrărilor și ieșirilor din piscină este mai important decât își imaginează majoritatea oamenilor. Dacă intenționezi să îți construiești o piscină, nu lăsa această decizie la voia întâmplării, deoarece ar putea să nu se adapteze nevoilor tale și să îți strice și aspectul vizual.