optimizare seo Braila
Share Button

Gazduirea web este mai mult decat un singur lucru. In primul rand, majoritatea gazdelor ofera pachete de servicii multiple, care pot fi foarte diferite in ceea ce priveste pretul si ceea ce puteti obtine, insa daca aveti un site recent lansat si doriti un pachet atractiv, gazduirea partajata vi se potriveste de minune, asa ca va invitam sa parcurgeti alaturi de noi acest articol pentru ca mai multe detalii aici veti afla despre acest tip de hosting.

Shared hosting este exact ceea ce pare. Cu un cont de gazduire partajat, site-ul dvs. este situat pe acelasi server ca o gramada de alte site-uri web. Cati sunt o gramada? Acest lucru depinde intr-adevar de configurarea si furnizorul de servicii de gazduire. Cu toate acestea, nu este neobisnuit pentru un site sa imparta serverul cu mii de alte site-uri.

Pro-uri

Cel mai mare avantaj al acestei optiuni este ca, de asemenea, partajati costul serverului cu multi oameni. In cazul in care furnizorul de gazduire poate pune cateva sute sau mii de clienti pe un singur server, le permite sa raspandeasca costurile de operare intre mai multe parti.

missgrey.ro

Mai mult decat atat, optand pentru un cont de shared hosting, nu aveti motive de ingrijorare din punct de vedere al configuratiei. Exista foarte putine configuratii, astfel incat sa va puteti concentra complet pe construirea site-ului.

Contra

Impartasirea serverului cu multe parti este, de asemenea, cel mai mare dezavantaj al acestui aranjament dat fiind faptul ca toate resursele serverului cum ar fi spatiul pe hard disk, viteza procesorului si memoria RAM sunt impartite.

Aceste resurse sunt finite. La fel cum laptopul dvs. incetineste atunci cand executati prea multe programe simultan, asa este incetinit si un server care gazduieste prea multe site-uri simultan.

In cazul in care optati pentru un asemenea pachet de gazduire web, iar unul dintre vecinii dvs. consuma mai multe resurse decat cele care ii sunt alocate, atunci site-ul dvs., la fel ca si toate celelalte site-uri pot avea de suferit, si pot rula mult mai greu, sau se poate chiar ca site-ul sa fie imposibil de accesat.

Deci, este rentabil shared hostingul?

Ei bine, cu siguranta raspunsul este da. Un asemenea pachet de web hosting poate fi excelent pentru site-urile de prezentare care nu au un foarte mare trafic (inca), insa un asemenea tip de hosting poate fi ideal si pentru site-uri de brosuri statice, site-uri de dezvoltare si testare, site-uri personale sau alte site-uri web in care uptime-ul nu este o imensa deranjament.

Shared hosting poate sa reprezinte de-asemenea o mare optiune daca proprietarii de site-uri se confrunta cu un buget foarte strans. Acest tip de hosting le permite companiilor sa creeze o prezenta web, chiar daca acestia nu se pot bucura de foarte multe resurse. Ca atare, gazduirea in comun este un instrument extrem de important pentru ca un site sa devina vizibil pe web.

Cu toate acestea, proprietarii de site-uri, in momentul in care traficul de pe site-urile lor incepe sa creasca, pot alege sa faca oricand trecerea de la shared hosting la un server VPS, sau isi pot indrepta atentia spre un plan de gazduire dedicata. Exista si proprietari de site-uri care opteaza pentru cloud hosting.

Pana la urma insa, gazduirea partajata este ideala pentru site-urile lansate recent sau pentru cele care nu au un trafic foarte mare.