optimizare seo Braila
Share Button

Acum cateva luni, am evaluat, apoi am cumparat, un Asus Zenbook UX305 – un laptop subtire, usor, care, la prima vedere, parea inlocuitorul ideal pentru batranul si uzatul meu Samsung Series 9.

Cu toate ca era deja o afacere profitabila, am decis sa-l achizitionez atunci cand Microsoft Store l-a scos la vanzare pentru 599 dolari. Acum, ca am avut sansa de a trai cu acest laptop si de al face parte din munca si activitatea mea de zi cu zi, am cateva regrete, pe care am de cand sa le impart in trei categorii; trei lucruri pe care ar trebui sa le luati in considerare atunci cand sunteti in cautarea unui nou laptop.

1. Sa aiba un SSD (Solid State Disk)

De fapt, ZenBook are un solid-state drive generos, de 256GB. Acesta a constituit principalul motiv pentru care am ales acest sistem. Nu voi mai cumpara niciodata un PC fara SSD.

missgrey.ro

Mentionez acest lucru pentru ca, desi laptop-urile care vin cu SSD-uri sunt destul de costisitoare, merita. Merita din plin. SSD-urile sunt considerabil mai rapide decat omologii lor mecanici.

Genereaza mai putina caldura si consuma mai putina energie – beneficii importante pentru un laptop.

Da, poate ca are mai putin spatiu total de stocare, insa de cat spatiu aveti, intr-adevar, nevoie? Oare nu face “norul” (“Cloud”) cea mai mare parte din munca grea si inteleapta de stocare? Credeti-ma si luati aminte: nu cumparati un laptop fara SSD.

2. Ar trebui sa aiba taste cu iluminare din spate

Nu am realizat importanta acestui lucru pana cand mi-am achizitionat un laptop cu taste cu iluminare din spate (Samsung-ul mentionat mai sus). Eu nu folosesc aceasta functie tot timpul, dar cand ma aflu intr-un mediu de lucru slab luminat, este cu totul si cu totul nepretuita.

Din pacate, Asus nu are astfel de taste, si regret nespus ca m-am gandit ca as putea fi fericit fara aceasta functie. Poate parea un lucru nesemnificativ, dar nu voi mai cumpara un alt laptop care nu are aceasta caracteristica.

3. In primul rand, ar trebui sa testati tastatura si touchpad-ul

Atunci cand sunteti in cautarea unui laptop, mai ales on-line, este foarte usor sa fiti absorbit de caracteristici: ecran de rezolutie inalta, SSD care asigura viteza mare, procesor rapid, etc.
Ei bine, nici unul dintre aceste elemente nu conteaza cu adevarat daca aparatul nu este usor si confortabil de folosit.

Si ganditi-va la cele trei lucruri cu care interactionati cel mai mult: tastatura, touchpad-ul si ecranul. Daca vi se pare ca tastatura nu raspunde la comenzi, atunci cu siguranta laptop-ul nu va fi pe placul dumneavoastra. Daca touchpad-ul merge ciudat sau are probleme cu scroll-ul (defilarea) atunci cu siguranta laptop-ul nu va fi pe placul dumneavoastra.

Iar ecranul? Daca laptopul nu are un ecran mat, efectul acela de orbire, de stralucire datorat reflectarii luminii din mediul inconjurator, va va scoate din minti. ZenBook promoveaza un ecran de inalta rezolutie, dar nu este super-luminos. Asa ca, atunci cand lucrez intr-o camera cu o multime de ferestre si este soare afara, ecranul pare aproape intunecos, slab luminat.

Morala povestii: incercati sa va interesati foarte bine in legatura cu un laptop, inainte de a-l cumpara. Este o provocare in zilele noastre, dar nu este imposibil. Cel putin, cumparati sistemul de la un magazin online, care ofera posibilitatea de a-l returna gratuit si care nu percepe nici o taxa de reaprovizionare. In felul acesta, daca veti constata ca laptop-ul nu are un grad optim de uzabilitate, puteti incerca din nou.

Care sunt caracteristicile pe care le considerati esentiale la un laptop modern?