Share Button

Cunoscute si ca masinile oamenilor, modelele de masini Volkswagen au aparut pentru prima oara in 1937 si au purtat emblema companiei Volkswagen sau, mai degraba, Geselschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagen mbH. Un an mai tarziu si-au schimbat numele in Volkswagen GmbH, asa cum il intalnim si astazi printre atatea masini care ruleaza pe strazile din intreaga lume.

In 1990 compania ajunge deja la a treia generatie de masini care ofera utilizatorilor standarde ridicate si calitate inedita. De asemenea, compania incepe incet-incet introducerea unor modele de lux asa cum este Touareg-ul, un vehicul off-road. Astazi, ca orice alt producator de vehicule, Volkswagen incearca sa ofere modele de masini hibrid cu emisii reduse de CO2 si tehnologii avansate pe placul utilizatorilor.

Probabil toate modelele de VW au fost realizate sa dureze, achizitia unuia dintre ele fiind o investitie buna pentru oricine doreste sa minimizeze investitia pe parcurs. Cu toate acestea, exista o serie de probleme care apar frecvent la diverse modele de masini VW, probleme despre care ar fi bine sa stiti pentru a o putea identifica cu usurinta pe cea corecta atunci cand este cazul.

Una dintre cele mai mari probleme a masinilor VW o reprezinta geamurile electrice. In foarte multe situatii, geamul coboara brusc lovind usa sau nu mai poate fi ridicat – aceasta defectiune este cauzata de probleme ale clemelor de reglare a geamurilor si poate fi rezolvata prin achizitia unui kit de inlocuire.

O alta problema a catorva modele de masini VW este data de cureaua de distributie. De exemplu, la un VW Bora 1.6 sau 1.8, este posibil sa apara zgomote puternice la pornirea motorului sau pornirea sa fie lenta, cauze cunoscute ale defectarii curelei de distributie. Daca nu ajungeti cu masina la timp in service pentru reparatie, este posibil ca aceasta problema sa devina mai mare si sa afecteze motorul, ceea ce nu este deloc de dorit daca va ganditi la cheltuielile pe care le-ar implica reparatia  sau inlocuirea lui.

La moroarele 1.9TDL ale masinilor VW există o eroare cunoscută care provoacă o scadere a puterii motorului și pornirea dificilă a masinii. Acest lucru se datorează unui turbocompresor care produce o cantitate mare de fum care provine de la motor in momentul in care masina este accelerata la maxim.

Exista probleme cunoscute si cu supapa de evacuare. Daca masina va face probleme la ralanti, atunci este posibil sa fie probleme cu supapele de evacuare, motiv pentru care vizita la service este absolut necesara.

missgrey.ro

Există rapoarte amănunțite despre problemele legate de pompa de apă a unor modele de VW printre care si VW Bora, problema care poate provoca abur la scurgerile radiatorului și lichidului de răcire din partea frontală a mașinii.

Probabil singura solutie eficienta in acest caz este inlocuirea pompei de apa, insa ca sa fiti sigur de alegerea solutiei corecte va indicam sa apelati la Auto Atu pentru a avea parte de o reparatie sigura si rapida a masinii. Va recomandam ca imediat ce ati observat cea mai mica defectiune a masinii sa apelati la cei specializati in domeniu pentru ca problemele mici pot deveni mai mari, iar cheltuielile vor fi in acest caz pe masura.