missgrey.ro
Share Button

Infectiile. Nu are nimic de-a face cu ceea ce iti doresti. S-ar putea sa fiti sensibili la schimbarile de lumina, vant sau temperatura. Incercati sa va protejati ochiiĀ  purtand ochelari de soare. Infectiile pot semnala si o problema mai grava, ca o infectie a ochiului sau o conducta de lacrima blocata. Medicul dumneavoastra ocular poate trata sau corecta ambele conditii.

Zonele intunecare

Acestea sunt zone tulburi care se dezvolta in ochi. Un obiectiv sanatos este clar ca un aparat de fotografiat. Lumina trece prin ea catre retina – partea din spate a ochiului unde sunt procesate imaginile. Cand aveti o cataracta, lumina nu poate trece prin lentila la fel de usor. Rezultatul: Nu puteti sa vedeti niciodata bine sau observati o stralucire sau un halo in jurul luminilor pe timp de noapte.

Cataracta se formeaza adesea incet. Este de mai multe tipuri care nu produc simptome cum ar fi durere, inrosire sau usturime in ochi.

Unele nu se dezvolta si nu va afecteaza vederea. Daca progreseaza si va afecteaza viziunea, interventia chirurgicala aproape intotdeauna functioneaza pentru a o aduce inapoi.

Glaucom

Ochiul tau este ca o anvelopa: o anumita presiune in interiorul sau este normala si in siguranta. Dar nivelurile care sunt prea mari pot dauna nervului optic. Glaucomul este numele unui grup de boli care provoaca aceasta afectiune.

O forma obisnuita este glaucomul cu unghi deschis primar. Majoritatea persoanelor care au aceasta nu au simptome sau dureri precoce. Deci, este important sa tineti pasul cu examenele obisnuite ale ochilor.

Nu se intampla adesea, dar glaucomul poate fi cauzat de:

 • leziune a ochiului
 • Vasele de sange blocate
 • Afectiuni inflamatorii ale ochiului

Tratamentul include picaturi oftalmice sau chirurgie.

Tulburari ale retinei

Retina este o captuseala subtire pe spatele ochiului, care este alcatuita din celule care colecteaza imagini si le transmit pe creier. Tulburarile retinei blocheaza acest transfer. Exista diferite tipuri:

 • Degenerarea maculara legata de varsta se refera la o defalcare a unei mici portiuni din retina numita macula.
 • Retinopatia diabetica este afectarea vaselor de sange din retina cauzata de diabet.
 • Detasarea retinei se produce atunci cand retina se separa de stratul dedesubt.

Este important sa obtineti un diagnostic precoce si sa aveti aceste stari tratate.

Conjunctivita (Pinkeye)

In aceasta stare, tesutul din spatelui pleoapelor si care acopera sclera devine inflamat. Poate provoca roseata, mancarime, arsura, rupere, descarcare sau un sentiment ca ceva este in ochi.

Oamenii de toate varstele o pot avea. Cauzele includ infectia, expunerea la substante chimice si iritante sau alergii. Va recomandam ca atunci cand aveti astfel de simptome sa apelati la optometrie Bucuresti.

Spalati-va de multe ori mainile pentru a scadea sansa de a o obtine.

Boli corneene

Corneea este o “fereastra” clara in forma de cupola in fata ochiului. Ajuta la focalizarea luminii care vine. Boala, infectia, ranirea si expunerea la toxine pot dauna. Semnele includ:

 • ochi rosii
 • Ochii umezi
 • Durere
 • Viziune redusa sau efect halo

Principalele metode de tratament includ:

 • noua pereche de ochelari de vedere sau o reteta de contact
 • Picaturi oculare medicamentoase
 • Interventie chirurgicala

Problemele pleoapelor

Pleoapele tale fac multe. Ele iti protejeaza ochiul, raspandesc lacrimi pe suprafata sa si limiteaza cantitatea de lumina care poate intra.