Share Button

La fel ca si fierastraul radial sau cel pendular, fierastraul circular culisant manual este un instrument de lucru stationar, deci care nu poate fi purtat dintr-un loc in altul. Desi poate fi folosit ca fierastrau traditional, acest model de fierastrau este cunoscut mai ales profesionistilor care lucreaza cu lemnul. Acestea fierastraie sunt special concepute pentru taierea sau delimitarea bucatilor de lemn masiv, a panourilor din lemn, aluminiu sau chiar din material de plastic dur.

Recomandarea noastra este sa va cumparati un Fierastrau circular culisant manual din magazinul online de scule si dispozitive electrice Casa Idea unde le puteti gasi la cel mai bun pret.

Cunoscut sub denumirea de fierastrau circular glisant sau culisant, acest instrument de lucru este compus dintr-un cadru si o protectie metalica si o masa de taiere care este fabricata din aluminiu. In cazul modelelor mai usoare, cadrul poate fi inlocuit cu patru picioare din material de aluminiu care se termina cu dopuri de cauciuc pentru a oferi ansamblului o mai buna stabilitate. La fel ca toate lamele unui fierastrau circular, un motor electric aflat sub masa actioneaza o lama care iese din suprafata blatului printr-un orificiu numit si lumina. Aspectul specific al acestui fierastrau este ca poate fi utilizat in doua moduri, insa spre deosebire de modelul reversibil, nu este necesara sa fie facuta vreo schimbare pentru trecerea de la un mod de functionare la altul.

In modul fix de utilizare, utilizatorul muta obiectul care urmeaza a fi taiat la lama rotativa. Nu se schimba nimic fata de un fierastrau circular pe masa.

In modul radial, un dispozitiv culisant plasat sub masa permite tragerea lamei pentru a o aduce spre piesa de prelucrat. In acest fel pot fi obtinute sectiuni mari cu o mare precizie. Acest dispozitiv culisant este ghidat de rulmenti cu bile.

Lama de carbura, al carei diametru variaza intre 20 si 25 de cm, are in principal 40 de dinti. Acest detaliu este unul important deoarece cu cat numarul de dinti este mai mare, cu atat taierea este mai precisa. Un sistem de inclinare a lamei permite taierea pe plan inclinat pana la 45 de grade. In mod similar, o manivela permite ajustarea inaltimii lamei in afara luminii in functie de grosimea materialului de taiat.

Un sistem de aspiratie care trebuie conectat la un aspirator, de preferinta industrial, permite evacuarea prafului si mentinerea unui mediu de lucru curat.

missgrey.ro

Ca orice alta masina-unealta, acest instrument este unul periculos mai ales pentru copii sau adolescenti. In timpul utilizarii, este indicata folosirea unor ochelari de protectie, a manusilor si a incaltamintei adecvate.

optimizare seo Braila

Noile modele de dispozitive de acest fel sunt prevazute cu diverse functii. Noul canal de praf revolutioneaza unele modele prin diminuarea producerii de praf de catre fierastrau. De asemenea, exista modele care pot fi transportate rapid, fara probleme, modele care au viteza reglabila pentru a lucra in maniera independenta lemnul, plasticul sau aluminiul sau modele care sunt prevazute cu un intrerupator de subtensiune pentru a face fata pornirii necontrolate in caz de intrerupere a alimentarii.