missgrey.ro
Share Button

Anvelope de vara versus anvelope de iarna

Probabil ca multi dintre  cei care vor citi acest articol vor considera ca despre acest subiect de discutie s-a vorbit si scris suficient.

Probabil ca asa o fi, sau poate ca nu, cu siguranta nu sunt eu in masura sa stabilesc acest lucru. Insa, ceea ce imi dorescs sa realizez cu ajutorul acestui articol este constientizarea unui numar cat mai mare de posesori de autoturisme, despre diferentele dintre anvelope de vara si anvelope de iarna. Poate ca in momentul in care vei citi acest articol, consideri ca stii totul despre ceea ce inseamna utilizarea de anvelope de vara, precum si anvelope de iarna. Nu doresc sa te contrazic, pentru ca e posibil sa fie chiar asa cum crezi tu, insa nici nu putem sa negam ca inca exista foarte multi utilizatori de autoturisme care inca ori nustiu care sunt diferentele dintre anvelope de vara si cele de iarna, ori prefera din varii motive sa ignore aceste diferente.

Din pacate insa, consecintele acestri ignorante poate duce de multe ori la un deznodamant tragic. Deci, cu permisiunea voastra, o sa incerc in cele ce urmeaza sa fac o scurta prezentare despre ceeea ce inseamna anvelope de vara, si care sunt riscurile la care ne expunem atunci cand alegem sa folosim aceste anvelope de vara desi conditiile meteorologice cer folosirea anvelopelor de iarna. Nu pretind ca sunt un profesionist in acest domeniu, ba dimpotriva, insa consider ca tot repetand anumite lucruri, vom ajunge si in situatia de a le pune in practica. Probabil va intrebati de ce consider ca este necesar acest subiect de discutie acum, cand vremea s-a incalzit, iarna fiind destul de departe nu? Pentru ca am constatat ca desi, teoretic s-a promulgat si o lege in acest sens in tara noastra, care prevede obligativitatea echiparii autoturismului pe care il conducem cu anvelope de iarna, pe timpul iernii, inca mai exista conducatori de autovehicule care prefera sa conduca aceste autoturisme cu anvelope de vara desi e iarna afara. Majoritatea din cei care aleg utilizarea de anvelope de vara si iarna, fac aceasta alegere probabil datorita factorului economic, care din pacate in tara noastra este din ce in ce mai scazut, dar si datorita faptului ca ei se considera destul de experimentati incat sa conduca in conditii de siguranta atat pentru ei, cat si pentru ceilalti participanti la trafic, desi autovehiculul pe care il conduc este echipat cu anvelope de vara, desi anotimpul cere echiparea cu anvelope de iarna.

Si totusi care este marea problema a utilizarii anvelopelor de vara, respectiv iarna, atunci cand anotimpul nu cere utilizarea acestor anvelope nu? Pai, atunci cand este iarna, si temperatura aerului scade sub 7 grade, si noi alegem in continuare sa folosim anvelope de vara, ne asumam fara sa constientizam un risc foarte mare! De unde provine acest risc? Din faptul ca datorita compozitiei cauciucului folosit la fabricarea anvelopelor de vara, acestea devin rigide atunci cand temperatura aerului scade sub 7 grade, ingreunand astfel manevrabilitatea masinii, precum si aderenta acesteia. Deci, nu e greu sa ne dam seama de ce masina fuge de sub noi atunci cand vrem sa o controlam pe timp de iarna cu ajutorul anvelopelor de vara!

Desi nu am folosit foarte multe argumente in acest sens, sper ca am reusit sa te fac sa intelegi de ce este important sa folosim anvelope de vara, doar atunci cand conditiile meteo ne permit acest lucru! Si daca am reusit acest lucru iti recomand si un site de unde iti poti achizitiona orice tip de anvelopa doresti. Adresa site-ului e urmatoarea:  http://www.anvelomag.ro .

optimizare seo Braila