Share Button

Preocuparea din ce in ce mai comuna in zilele noastre pare a fi devenit siguranta in exploatare a constructiilor de orice tip, siguranta care insa se poate traduce printr-o serie ampla de factori.

Daca pana acum majoritatea utilizatorilor pareau cu adevarat fascinati de avantajele constructiilor din beton, iata ca astazi foarte multe persoane cauta sa se orienteze catre construirea de case structura metalica chiar si in detrimentul caselor sau constructiilor pe structura usoara.

Care sunt avantajele unor case structura metalica? Cel mai probabil deja destul de multe persoane au fost convinse de faptul ca aceste tipuri de constructii sunt unele dintre cele mai bune. Nu stim insa cate dintre acestea si constientizeaza beneficiile reale, drept pentru care expunerea acestora pare a fi cu adevarat necesara. De auzit in mod clar cu totii am auzit cate ceva insa consideram ca o persoana informata va sti in mod clar mai bine decat oricine ce anume sa aleaga pentru casa sa.

Marele avantaj al unor case structura metalica consta in elasticitatea pe care acestea o confera structurii. Acum nu credem ca este cazul sa ne imaginam ca o constructuie va deveni in mod subit elastica precum o guma de mestecat, ci vorbim aici despre un grad de libertate si de mobilitate pe care structura il capata prin simpla folosire a unui schelet construit dintr-un material cu totul si cu totul extraordinar, si anume metalul.

Metalul folosit in constructii, in cele mai multe dintre cazuri otelul, este un material performant prin prisma caracteristicilor sale de rezistenta. Comparabil cu betonul din acest punct de vedere, otelul reuseste sa serveasca in cazul constructiilor pe structura metalica pe post de plasa de siguranta acolo unde alte materiale ar ceda in mod cert.

Ca o analogie putem mentiona cazul armaturilor dintr-un bloc de beton, armaturi ce au rolul de prelua eforturile si sarcinile acolo unde acestea sunt prea mari pentru beton. Ele vor putea prelua in cele mai bune conditii atat eforturile de compresiune cat si pe cele de intindere, conferind astfel structurii un plus de siguranta.

Tocmai de aceea poate ca majoritatea proiectantilor aleg aceste materiale, bazandu-se pe calitatile lor exceptionale in exploatare. Este deja dovedit faptul ca otelul are rezistente identice atat la compresiune cat si la intindere, drept pentru care utilizarea rationala a materialului nu ne poate aduce decat beneficii majore atat din punct de vedere structural cat si financiar.

Practic in cazul structurilor metalice chiar nu putem vorbi despre dezavantaje, deoarece ele par a realiza un echilibru ideal in ceea ce priveste segmentul constructiilor moderne. In mod cert insa fiecare proiectant sau executant detine propriile cunostinte in domeniu si impartaseste propriile credinte cu privire la materialele folosite pentru realizarea unor constructii.

optimizare seo Braila

Adevaratii specialisti in domeniu insa, precum cei de pe site-ul www.avangart.org sunt cei care cunosc adevarata valoare a unor case structura metalica si tocmai de aceea opteaza pentru realizarea unor constructii de acest tip. De aceea poate ca acesti specialisti si-au si castigat renumele pe piata constructorilor de top, tocmai pentru faptul ca ei aleg sa includa in gama de servicii exact pe acelea care sunt cu adevarat benefice pentru fiecare dintre noi.