missgrey.ro
Share Button

O problema mult mai delicata pentru construirea si pentru cosmetizarea unei pagini web prin utilizarea limbajului HTML e in general reprezentata de alegerea si de specificarea culorilor de background, de link-uri, de linkurile care sunt vizitate si de cele care sunt active.

Problema cea mai mare nu sta insa in modul in care se scrie codul pentru culori ci alegerea fizica a culorilor pentru ca nuantele nu sunt afisate in acelasi mod pe toate browserele si in general sunt afisate alte nuante.

Mai jos va oferim si cateva sfaturi pentru a va fi mai usor sa alegeti culorile potrivite. Pentru ca totul sa decurga corect va recomandam sa apelati la servicii web design.

Va recomandam ca in momentul in care alegeti culorile pentru site acestea sa nu faca parte din aceeasi gama cromatica cu fundalul. De exemplu puteti sa lasati fundalul alb si textul negru pentru ca aceasta este cea mai elocventa combinatie.

optimizare seo Braila

Cheia pentru alegerea culorilor cat mai potrivite pentru afisarea continutului se afla in contraste. Culoarea Galben nu cotrasteaza bine de exemplu cu un fundal deschis, alb sau crem.

Utilizati culorile care pot exprima cat mai bine ceea ce se afla pe site dar care sa nu oboseasca ochii utilizatorilor.

Cei mai multi parametrii ai unui site vin cu valorile presetate. Spre exemplu un link care nu a fost vizitat va avea culoarea presetata albastru. Linkurile care au fost vizitate devin visinii si cele active sunt rosii.

Daca va ganditi sa le schimbati valorile va trebui sa luati in calcul mai multe lucruri printre care si faptul ca persoanele care viziteaza site-ul ar fi bine sa stie in momentul in care se uita, care linkuri au fost vizitate si care sunt cele pe care nu a intrat.

Pentru ca nu face parte din sfera de control a programatorului ce browser uremaza sa utilizeze vizitatorii in momentul in care ajung pe site va fi important sa retinem si faptul ca alegerea culorilor se va face tocmai din gama cromatica sigura din punctul de vedere al modului de afisare pe unele browsere.

Nu folositi ca fundal imagini multicolore ce se afiseaza repetat. Un fundal ar trebui sa fie facut dintr-o singura imagine sau o sigura culoare.

Nu se folosesc culori petru text deschise pe fundaluri deschise si nici culori inchise pe un fundal inchis. Nu folositi rosu sau albastru pe un fundal negru.

Negru este o nonculoare care daca este folosita ca si fundal ca crea de fiecare data probleme pentru vizitator in momentul in care va vrea sa printeze o pagina de pe site.

De asemenea culoarea de pe background va trebui sa fie una si aceeasi pe toate paginile pe care le are site-ul. Cautati pe internet mai multe instrumete care sa va ajute sa va decideti asupra unor culori pentru site pentru ca aceste aplicatii lucreaza compunand mai multe culori pana cand rezulta nuante ori chiar si alte culori.

Nu scoateti din calcul utilizarea unor nuante de culori pentru ca sunt si unele situatii in care ele sunt cele care fac diferenta dintre site-uri.