Share Button

Daca te-ai decis sa cumperi un laptop second hand sau chiar unul refurbished, iti sugeram sa il inspectezi temeinic, inainte de a-l cumpara. Daca vrei laptop second hand de firma, poti intra oricand pe DiablosComputer.ro.

Ignora micile daune estetice cat de mult poti. Acestea pot fi mici zgarieturi pe carcasa, taste care au literele partial sterse, vopseaua luata pe la colturi, etc.

Aceste mici defecte de ordin estetic nu afecteaza cu nimic functionarea laptop-ului si te asiguram ca nu o vor afecta nici dupa ce acesta va trece in proprietatea ta.

Examineaza atent ecranul/display-ul laptop-ului. Trebuie neaparat sa arunci o privire foarte atenta asupra ecranului laptopului pe care urmeaza sa-l cumperi.

Aceasta este o componenta foarte sensibila a laptop-ului si de obicei, una dintre primele care cedeaza, daca laptopul nu a fost manipulat cu grija de catre proprietar sau mai grav, daca fost scapat pe jos, lovit, etc.

Examineaza asadar atent ecranul si cauta eventuali pixeli morti sau blocati si verifica daca luminozitatea si contrastul sunt in regula (mai ales pentru preferintele tale). De asemenea, asigura-te ca ecranul afiseaza culorile stabil si ca acestea sunt luminoase.

Daca anumite zone de pe ecran par a avea inconsistente de culoare sau sunt evident mai putin luminoase decat celelalte zone, este un semn ca display-ul nu mai are o viata foarte lunga si iti sugeram sa cauti un alt laptop.

Testeaza toate porturile de input si aici intra: porturile pentru microphon (jack-urile), usb porturile, cablul de power si asigura-te ca toate functioneaza asa cum trebuie. Dupa acest pas, iti sugeram sa verifici fiecare tasta de pe tastatura laptopului.

Exista multe cazuri cand anumite laptop-uri au fost vandute cu taste care nu mai functionau, cumparatorul neobservand acest lucru decat la ceva timp dupa achizitie, mai ales daca acele taste sunt unele pe care nu le folosesti in mod frecvent (ca de ex. Print Screen, Scroll Lock, Home, End, Insert, etc.).

Totusi, functionarea corecta a acestor taste se poate dovedi cruciala in timp, atunci cand probabil vei vrea sa folosesti un anumit soft, care are nevoie ca aceste taste sa functioneze.

Atunci va fi momentul cand de fapt vei constata ca ele nu functioneaza, iar laptop-ul tau din aceasta cauza, este unul bun de aruncat la gunoi, pentru ca nu poti folosi programul de care ai nevoie la jobul tau sau in activitatea pe care o desfasori.

Verificarea tuturor tastelor in parte nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 minute. De asemenea, touch-pad-ul este foarte important. Gandeste-te la acest device ca la un fel de mouse incorporat al laptop-ului.

Daca esti sigur ca vrei sa folosesti un mouse separat, functionarea incorecta a touch-ului nu va afecta cu nimic functionarea mouse-ului. Dar, de ce sa cumperi un laptop cu o anume componenta defectuoasa cand poti cumpara unul foarte ok, fara astfel de defecte?

Daca vei cumpara laptop-ul online, nu vei putea face in mod direct aceste verificari. Pentru a te asigura cat de cat de functionalitatea laptop-ului, iti sugeram sa pui intrebari specifice, despre toate lucrurile de care am facut vorbire mai sus.

Functioneaza toate tastele? Porturile? Touch-pad-ul? Ecranul prezinta pixeli morti sau iluminare scazuta? Daca raspunsul este da (NU pentru ultima intrebare), poti cumpara linistit acel laptop.

missgrey.ro