Share Button

Cartilajul rechin este o substanta provenita din scheletul rechinilor. Disponibil in forma de supliment alimentar, se spune ca acesta ofera un numar mare de beneficii pentru sanatate. Sustinatorii acestui produs, adesea afirma despre cartilajul de rechin ca poate lupta impotriva cancerului.

Cartilajul rechinului contine mai multi compusi imputerniciti pentru imbunatatirea sanatatii, inclusiv proteine ​​cunoscute ca proteoglicani si glicoproteine. De asemenea, contine colagen , care este adesea utilizat in forma suplimentara pentru a imbunatati pielea.

Inainte insa de a va indrepta atentia spre pachete speciale Vegis, de unde puteti alege Cartilaj de Rechin 60cps+10cps Pachet 1+1 Promo HERBAGETICA, haideti sa descoperim cateva dintre cele mai importante beneficii ale acestui produs.

Beneficiile cartilajului de rechin pentru sanatate:

missgrey.ro

In medicina alternativa, se spune despre cartilajul de rechin ca este deosebit de util in ceea ce priveste urmatoarele probleme de sanatate:

  • Osteoartrita;
  • Colita ulcerativa;
  • Glaucom;
  • Hemoroizi;
  • Inflamatie;
  • Degenerescenta maculara;
  • Osteoporoza.

Studiile preliminare sugereaza despre cartilajul de rechin ca poate avea unele beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, sursele de medicina traditionala si naturala noteaza ca exista dovezi foarte limitate care sa sustina utilizarea cartilajului rechin pentru aceste conditii. Cercetarea este in curs de desfasurare.

Iata o privire asupra unor rezultate cheie ale studiului privind cartilajul de rechin pana acum.

Cancer

Sustinatorii sugereaza despre cartilajul rechinilor ca poate lupta impotriva cancerului prin incetinirea sau oprirea cresterii vaselor de sange pe care tumorile trebuie sa le prospere.

Psoriazis

Exista dovezi ca cartilajul rechinului arata promisiunea in tratamentul psoriazisului . De exemplu, un studiu publicat in Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie in 2002 a constatat ca AE-941 (un produs care contine extract de cartilagiu de rechin) poate ajuta la controlul simptomelor psoriazisului.

Consideratii speciale

Deoarece cartilajul rechinului poate creste nivelul de calciu, ar trebui evitat de persoanele cu valori ale calciului anormal de ridicate (o afectiune cunoscuta sub numele de hipercalcemie). In plus, persoanele cu alergii la fructe de mare pot prezenta reactii alergice la consumarea cartilajelor de rechin.

Studiul a implicat 49 de pacienti cu psoriazis, dintre care fiecare a primit doze variate de AE-941 timp de 12 saptamani. Rezultatele au aratat ca cei carora li s-au administrat doze mai mari de AE-941 au inregistrat imbunatatiri semnificative in mai multe simptome ale psoriazisului, inclusiv mancarime.

Dozaj si pregatire

Veti vedea adesea cartilajul de rechin vandut in vitamine si magazine de sanatate sau online. Suplimentul vine in mod obisnuit sub forma de tablete sau capsule, cea mai frecventa doza fiind de 750 miligrame.

Cu toate acestea, nu exista suficiente dovezi stiintifice pentru a determina doza corecta de cartilagiu de rechin. In plus, doza potrivita pentru dvs. poate depinde de factori, inclusiv varsta, sexul si alte afectiuni medicale.

Datorita cercetarilor limitate, este prea devreme sa recomandam cartilajul rechin ca tratament pentru orice conditie. De asemenea, este important de observat ca tratarea unei afectiuni cronice sau unei boli majore (cum ar fi cancerul) cu cartilaj de rechin si evitarea sau intarzierea ingrijirii standard poate avea consecinte grave. Daca aveti in vedere utilizarea cartilajului rechin pentru orice scop de sanatate, asigurati-va ca discutati mai intai despre acest produs cu medicul dumneavoastra.