Share Button

Așa cum bine puteți observa, luna decembrie este deja aici și nu știu dacă pățesc doar eu sau este general valabil pentru toată lumea, dar mie îmi pare ca această lună are timpul comprimat. Astăzi e 1 decembrie, mâine ajunul Crăciunului, deci a sosit timpul să ne gândim serios la cadouri! Darurile sunt cea mai bună și cea mai rea parte a sezonului de sărbători. Pe de o parte, oamenii îți oferă cadouri…frumos.  Pe de altă parte trebuie să cumperi lucruri pentru oamenii pe care îi iubești! E minunat! Dar cum nimerești să cumperi pentru toți, ceea ce își doresc? In fiecare an altceva?! Și încă ceva… cum îi explici politicos bunicii tale că, deși apreciezi perechea de cercei foarte scumpă, nu ai de fapt găuri în urechi?

Dacă pentru problema cu darurile potrivite îți pot oferi două soluții, pe bunica ta o voi lăsa în grija ta. Așadar pentru toți membrii familiei, in special pentru adulti te poti orienta catre cadouri activitati si cu siguranță vei găsi ce ai nevoie. Zborul de agrement am auzit ca este in mare voga! A doua variantă, mai ușoară si mai ieftina, aș zice eu, pentru toate necazurile legate de cadouri: cărțile. Sunt un avocat ferm al oferirii de cărți oamenilor. Iată de ce:

  1. Îi oferi unui om o lume întreagă

Oferirea unei cărți bune înseamnă că îl trimiți pe destinatar în concediu mental gratuit. Toate lumile noi, fără scaunele din avioane înghesuite. Cred că Neil Gaiman a spus cel mai bine când a spus:

„Cărțile reprezintă cadouri minunate pentru că au lumi întregi în interiorul lor. Și este mult mai ieftin să cumpărați cuiva o carte decât să le cumpărați o lume întreagă! ”

optimizare seo Braila
  1. Cărțile sunt ușor de împachetat. Ambalarea ușoară nu sună ca un avantaj uriaș până când nu încercați să înfășurați o lumânare, o jucărie a copilului sau orice alte obiecte în forme felurite la ora una dimineața în ziua de Crăciun. Orice lucru care nu este un dreptunghi sfidează toată logica de ambalare. Cărțile sunt visul oricărui om nepriceput la împachetat, iar majoritatea ambalajelor puse pe o carte arată frumos chiar și atunci când talentul nu este cel mai mare aliat al tău.
  1. Cărțile nu fac gaură în buget. Cărțile sunt o modalitate extrem de accesibilă de a-i inunda cu afecțiune pe cei dragi. Desigur, depinde de tinde dacă dorești să oferi un exemplar de colecție sigur va trebui să depui un efort financiar mai mare, dar dacă te rezumi la cărți cu o copertă decentă cu siguranță nu va fi costisitor.
  1. Puteți îndemna oamenii să întâlnească idei noi. Te-ai săturat să discuți cu unchiul tău despre politică și despre cum meciurile de fotbal nu mai sunt ce erau o dată? Cumpără-i o carte. O carte bine scrisă este mult mai convingătoare decât va fi vreodată orice bârfă pe Facebook sau orice meci dintr-un anumit sport. Nu spun că ar trebui să încercați să vă spălați creierul rudelor prin materiale pentru citit de calitate, diversificate … dar nu spun nici  că nu ar trebui să faceți asta.
  1. Puteți personaliza o carte. Singura dată când este permisă scrierea într-o carte este atunci când scrii o urare pentru a-ți personaliza cadoul. De asemenea, este mai dificil pentru persoana care primește cartea să uite de la cine a primit-o peste ani și oarecum vă asigurați că în orice mâini va ajunge acea carte, cu toți vor ști cine a fost primul cititor al ei și de la cine a primit-o.
  1. Cărțile fac oamenii mai buni. Lectura îi face pe oameni mai empatici, potrivit științei. Oamenii care citesc trăiesc mai mult. Dacă dai cuiva o carte, ești practic un medic. Și, deși acest lucru nu este tocmai adevărat, pare clar că cititorii sunt mai susceptibili să fie amabili și în viață, așa că oferirea unei cărți face lumea mai bun.
  1. Nu sunt necesare accesorii. Tot ce ai nevoie pentru a citi este o carte și poate și un scaun. Nu sunt necesare baterii. Adică, uite, dacă ești un miliardar excentric care dorește să cumpere cuiva un kindle, te rog, nu te opri din a fi darnic. Dar nu vă simțiți rău, oferind cuiva o carte fizică de modă veche, deoarece cărțile sunt bune pentru a fi cărți (nu rămân fără baterie, este ușor să vă găsiți locul unde să le citiți și ajungeți să vă simțiți mai culți și impacati atunci când le savurați).
  1. Cărțile durează pentru totdeauna. Poate nu literalmente… nu știu despre tine, dar am avut o carte atât de veche ca am avut impresia că se dezintegrează în mâinile mele. Dar a oferi o carte înseamnă a da cu adevărat o poveste, iar poveștile durează pentru totdeauna.

„Cel mai bun cadou de Crăciun? O carte – nu te îngraşă, nu te face să păcătuieşti şi va fi a ta tot timpul.” – Lenore Hershey

missgrey.ro