Share Button

Daca locuinta dvs. se simte prea calda sau prea rece, probabil ca va indreptati direct catre termostatul dvs. pentru a rezolva problema. Doar prin apasarea unui buton puteti trimite aer cald sau rece care circula in casa dvs. Ca si control principal al temperaturii casei dvs., termostatul va permite sa comunicati cu sistemul dvs. de incalzire si racire.

Desi majoritatea dintre noi intelegem ce face un dispozitiv din categoria Salus Controls termostate, nu ne gandim cu adevarat la modul in care functioneaza. Fiind unul dintre cele mai importante sisteme din casa, intelegerea modului in care controleaza temperatura locuintei este importanta.

Sa aruncam o privire asupra functionarii termostatului dvs. – precum si a ceea ce puteti face pentru a economisi energie si pentru a va reduce factura electrica.

CUM FUNCTIONEAZA UN TERMOSTAT?

Inainte de a vorbi despre modul in care un termostat controleaza de fapt temperatura casei dvs., trebuie sa abordam tipurile de termostate pe care le poate avea casa. In timp ce majoritatea locuintelor au astazi un termostat electronic, casele mai vechi pot avea in continuare sisteme electromecanice. Fiecare dintre aceste termostate functioneaza putin diferit.

Termostatele electronice

Termostatele electronice sunt usor de inteles. Ele functioneaza similar unui mic computer, utilizand senzori pentru a determina daca locuinta dvs. este sau nu la temperatura potrivita. Acestea ofera, de asemenea, caracteristici si beneficii cum ar fi setarile programabile si capacitatile WiFi, permitandu-va sa va pastrati casa la o temperatura diferita in timpul zilei sau noaptea, indiferent daca va aflati acasa sau departe.

missgrey.ro

In conditiile in care va aflati in cautarea unui termostat electronic, fara doar si poate Salus Controls reprezitna solutia ideala pentru nevoile dvs. Aici puteti descoperi o gama impresionanta de termostate electronice, iar in functie de cerinte, de necesitati si de buget, va veti putea indrepta atentia spre un termostat Salus.

Este indicat sa va alegeti un asemenea termostat de la Salus, pentru ca dispozitivele dispun de specificatii tehnice notabile, iar dvs. si familia dvs. va veti bucura din plin de alegerea facuta.

Termostatele electromecanice

Sistemele electromecanice pot fi mai greu de inteles. Un termostat electromecanic contine in mod obisnuit fie o bobina bi-metalica, fie o banda metalica. Cand temperatura se schimba, aceasta bobina sau banda se va misca, determinand o fiola care contine mercur sa se sfarseasca intr-o parte. Mercurul curge la un capat al flaconului, semnalizand ca incalzirea sau racirea trebuie sa fie pornite.

Indiferent de tipul de termostat pe care il aveti, prea multe modificari ale temperaturii determina functionarea sistemului dvs. in timpul orelor suplimentare. Daca intoarceti termostatul in sus si in jos, puteti constata ca pierdeti multa energie.

Controlul adecvat al termostatului este important pentru pastrarea energiei – si economisirea de bani.

Asadar, exista termostate electronice si termostate electromecanice. In mod evident, in conditiile in care trebuie sa va indreptati atentia spre un termostat pentru acasa, ideal ar fi sa alegeti un termostat electronic cat mai performant de la Salus Romania. Veti beneficia de un dispozitiv cu specificatii tehnice notabile, iar dispozitivul va face fata tuturor cerintelor si tuturor provocarilor.