optimizare seo Braila
Share Button

Orice succes porneste din mintea omului si nici o decizie nu poate fi mai buna decat informatiile pe care se bazeaza. Exista trei tipuri de oameni: cei care fac lucrurile sa se intample; cei care privesc, asteptand ca lucrurile sa se intample; cei care nu inteleg ce se intampla.

De ce anumiti oameni nu au succes?

Multi nu muncesc cu toate fortele lor pentru a castiga bani deoarece spera ca intr-o zi se vor trezi bogati. Aceasta speranta devine realitate, de obicei, in proportie de 50%, in sensul ca intr-o zi se vor trezi.

Foarte multi oameni au capacitatea de a face niste lucruri care i-ar mira in primul rand pe ei insisi, dar, ciudat, adopta o atitudine pasiva si se limiteaza, intr-un fel mai mult sau mai putin metaforic, la a sta asezati si a astepta.

In afaceri, credibilitatea inseamna totul. Este capitalul cel mai pretios pe care il aveti la dispozitie, cel mai greu de castigat si cel mai usor de pierdut, si care poate fi compromis chiar de fapte cu care nu aveti legatura directa.

In ziua de astazi, cand informatiile se raspandesc cu mare viteza, suntem legati intr-o retea dinamica de interconexiuni si, la orice nivel, fiecare actiune a unei persoane influenteaza actiunile altora si este, la randul ei, influentata de acestea. Aspectele negative se afla mai repede si atrag mai mult atentia.

Orice persoana trebuie sa stapaneasca anumite capacitati de baza: capacitatea de a lua cuvantul (cu succes) intr-o anumita ocazie, in public si capacitatea de a expune propriile idei in scris. Multi oameni, de altfel inteligenti si pregatiti, se gasesc in dificultate cand trebuie sa infrunte aceste situatii. Nu intamplator, rezultatul unei cercetari a fost ca frica de a vorbi in public este unul dintre sentimentele cele mai raspandite.

Legea fundamentala a succesului: „Stati alaturi de cei care castiga si evitati-i pe cei care pierd!”

Care sunt motivatiile?

Motivatiile ar fi urmatoarele:

Cei care pierd nu pot sa vada succesul in ei insisi si in consecinta nu il vor vedea in tine, deci te vor deprima cu apatia si negativitatea lor; cei care castiga te vor incuraja sa depui maximum de efort si vor sprijini si aprecia eforturile tale.

.        Cei care pierd isi amintesc problemele si falimentele trecute si le utilizeaza ca scuze pentru a renunta; cei care castiga incep de la prezent, de la situatia in care se gasesc acum, cu o atitudine pozitiva.

.       Cei care pierd lasa ca mediul sa determine starealor mentala; cei care castiga controleaza atitudinea lor.

.       Cei care pierd vor vedea o problema in orice solutie; cei care castiga vor vedea o solutie pentru orice problema.

Ce fel de oameni ai in jurul tau?

In concluzie, intrebarea este: ce aveti in jurul dumneavoastra, oameni cu mentalitate de castigator sau de invins? Traiti intr-un mediu stimulativ si competitiv sau frecventati persoane cu care va consolati si va justificati reciproc?

Creierul uman este un instrument extraordinar, mult mai eficace decat orice computer, dar ca orice computer, ia decizii in baza datelor pe care le are la dispozitie. Ori daca sunt introduse date incorecte, evaluari negative, ganduri deprimante, exemple proaste, nu are rost sa va mirati daca rezultatele pe care le aveti nu sunt bune.

Iata de ce trebuie sa incercati sa petreceti cat mai mult timp posibil cu persoane care au o mentalitate pozitiva, de castigator, care poate servi drept exemplu si sprijin. Aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa dati ajutor oricui se gaseste in dificultate: inainte de a putea sa-i ajutati pe altii trebuie mai intai ca dumneavoastra sa invatati sa ganditi intr-un mod pozitiv.

Pentru a gandi ca un invingator si a va instala intr-o stare pozitiva sunt necesare doua instrumente, unul care sa va permita sa produceti o stare mentala de invingator si un altul care sa va permita sa aveti la dispozitie aceasta stare atunci cand aveti nevoie.