Share Button

Când vine vorba de mecanismul ceasului, există două tipuri principale de mecanism, și anume quartz și mecanic. Mecanismul quartz folosește electricitatea pentru a vibra un cristal de quartz la o anumită frecvență. Un control electronic măsoară vibrațiile pentru a determina timpul scurs.

Despre ceasurile cu mecanism quartz se știe că sunt foarte precise, robuste și durabile. Pe de altă parte, un ceas mecanic este alimentat și reglat de mecanisme mecanice, antrenate de un arc. În cazul unui ceas mecanic, timpul este reglat de un balansier oscilant, fiecare oscilație înaintând ceasul cu o fracțiune de secundă.

Menicasm cu quartz sau mecanic – ce indică despre calitatea ceasului?

Colecționarii de ceasuri sunt de părere că ceasurile de calitate medie au un mecanism cu quartz, deoarece acest mecanism poate fi fabricat relativ ieftin. Ceasul cu mecanism quartz este alimentat de o baterie care emite electricitate într-un cristal de quartz care ajută la reglarea timpului.

Totuși, mecanismul cu quartz este cel mai precis și este considerat și foarte durabil. Un motiv principal pentru care ceasurile cu mecanism quartz, cum este și modelul de ceas Ingersoll THE Trenton I03602, au un preț rezonabil este acela că nu au atât de multe părți mici în mișcare.

optimizare seo Braila

De asemenea, un ceas cu mecanism quartz va implica mai puțină muncă pentru fabricare și asamblare. Totuși, mecanismul cu quartz se găsește și la ceasurile cu prețuri mai mari.

În schimb, mecanismul mecanic se regăsește adesea la ceasurile de lux. Ceasurile mecanice nu sunt la fel de precise, dar modalitatea de fabricare este de o calitate superioară și asta înseamnă un preț mai mare.

Colecționarii de ceasuri apreciază mecanismul mecanic al ceasurilor tocmai datorită nivelului de experiență și dedicare necesare pentru a crea un astfel de ceas. Multe ceasuri mecanice sunt ceasuri automate, cu bobinaj automat. Asta înseamnă că există un mecanism, de obicei un rotor mecanic, care colectează energie pe măsură ce vă deplasați. Ceasul stochează energia într-un arc care înfășoară automat ceasul.

Un astfel de ceas se va opri dacă nu este purtat câteva zile. De asemenea, ceasurile mecanice sunt create din piese mecanice, nu au doar mecanismul mecanic. Aceste piese mecanice, numite adesea bijuterii, sunt poziționate între părțile ceasului pentru a oferi protecție împotriva uzurii. Pentru că necesită timp și atenție la fabricare și asamblare, piesele mecanice cresc simțitor prețul unui ceas.

Ticăitul ceasului – trebuie să se audă sau nu?

De asemenea, mecanismul unui ceas vă poate sugera dacă un ceas este de înaltă calitate sau nu. În general, mecanismul ar trebui să fie cât mai lin și silențios. În cazul unui ceas mai ieftin, acul secund va avea 4 sau mai puține mișcări pe secundă, asta însemnând că puteți vedea mișcarea destul de rigidă a acului. Mișcările agitate ale acului  secund sunt cele care creează sunetul de tic-tac.

missgrey.ro

Dacă se aude acest sunet, un ceas este considerat a fi de calitate inferioară. În schimb, un ceas mai scump va fi silențios, iar acul secund va număra 5 sau mai multe mișcări pe secundă. Această cantitate de mișcări face ca acul secund să se miște într-o mișcare lină și continuă. Nu ar trebui să auziți ticăitul ceasului dacă îl puneți la ureche.