optimizare seo Braila
Share Button

Cand ai in vedere si posibilitatea sa cumperi servere second hand, nu trebuie sa te gandesti neaparat ca vei face rabat de la calitate. Nici pe departe, exista produse second hand care, de multe ori, se dovedesc mai fiabile decat multe dintre cele noi.

Ca vorbim despre servere second hand sau, pur si simplu, despre imbracaminte la mana a doua, nu trebuie sa ne fie rusine ca am ales aceasta cale de a face cumparaturi. In multe cazuri, la magazinele care vand marfa second hand ai posibilitatea sa cumperi produse de firma pe care, altfel, nu ai fi reusit sa le achizitionezi.

Branduri consacrate sunt prezente in aceste magazine, unele produse fiind chiar impecabile din punct de vedere al prezentarii. Ca si in cazul hainelor, atunci cand vrem sa cumparam produse second hand ne indreptam atentia catre acest segment pentru ca alternativa cumpararii unor produse noi de firma este mai costisitoare.

Se intampla sa dam o suma destul de mare de bani pe produse noi, dar care sa se uzeze mult mai repede in timp fata de aceleasi produse cumparate la mana a doua. Se intampa acest lucru pentru ca, de multe ori, marfa noua este de slaba calitate, pe cand produsele second hand provin din Occident fiind branduite.

In cazul echipamentelor IT si electronice, de tipul serverelor, unitatilor desktop sau televizorelor, produsele second hand pot fi mult mai fiabile decat unele cumparate direct din magazine, noi.

Se stie ca un echipament IT produs de o firma consacrata poate fi mult mai rezistent in timp decat unul cumparat de la un magazin de specialitate, dar fara a apartine unui brand de renume.

missgrey.ro

Una e sa cumperi un laptop sau un desktop Dell second hand, si alta sa cumperi acelasi produs in stare noua, dar asamblat de o firma oarecare al carei nume nu iti spune mai nimic. Sistemele IT de firma sunt asamblate in conditii de siguranta de firma sub al carei brand se vand. Cam multe dintre sistemele IT din ziua de azi sunt vandute sub marca proprie a unui mare lant de magazine de electrocasnice.

Am vazut ca mai toti retailerii din domeniu vand sub marca proprie, de la unitati desktop, laptopuri si tablete, pana la smartphone-uri si frigidere. De cele mai multe ori, acestea sunt cele mai ieftine produse din oferta magazinelor respective,dar calitatea lor este indoielnica. Designul lor este impecabil, insa componentele sunt deplorabile.

Pentru a ajunge la astfel de oferte mici de pret, un astfel de distribuitor ajunge sa faca rabat de la calitate in detrimentul vanzarilor accelerate. Chiar daca se ofera garantie de 24 luni pentru cam orice tip de produs, se intampla ca in aceasta perioada sa aveti probleme legate de functionalitatea produsului.

Sigur, garantia acopera cheltuielile cu reparatia, dar nu intotdeauna gasesti comercianti care sa isi si respecte cuvantul dat. Poti avea parte de amanari, de intarzierea livrarii produsului, de un timp lung de asteptare pentru ca centrul care asigura garantia nu are piesa disponibila.