missgrey.ro
Share Button

La fel ca la pietele de vechituri sau la magazinele unde au loc lichidari de stoc, nu stii niciodata sigur la ce sa te astepti ca vei gasi intr-o casa de amanet. Daca ai nevoie de bani si nu gasesti nicio modalitate de a face rost de ei, o casa de amanet care dispune de serviciul de amanet telefoane ar putea fi solutia de moment care ti se potriveste. Bine, nu toate casele de amanet sunt dispuse sa accepte telefoane ca obiecte de amanetat, insa exista destule care o fac si poti profita de acest lucru.

Exista cateva informatii pe care ar fi bine sa le cunosti pentru ca oferta primita sa creasca. Daca incerci sa amanetezi un telefon din generatiile vechi, este putin probabil ca vreo casa de amanet sa vrea sa ti-l primeasca. Aceste tipuri de telefoane nu valoareaza foarte mult si nu are rost pentru casa de amanet sa se complice. Chiar si unele smartphone-uri care au deja o vechime de cativa ani este posibil sa isi piarda valoarea, iar interesul caselor de amanet pentru acestea sa scada. Tine minte bine acest lucru in momentul in care iti stabilesti suma de bani la care te astepti, mai ales daca doar amanetezi telefonul si nu il vinzi definitiv.

Pentru a primi o oferta cat mai mare in momentul amanetarii telefonului, asigura-te ca acesta se afla intr-o conditie cat mai buna. Pentru aceasta, fa-i o verificare amanuntita. Vezi daca are vreo crapatura pe ecran sau carcasa, daca este ciobit sau are vreun alt defect fizic. Orice defect de aceasta natura ar scadea valoarea telefonului la amanetare, iar repararea acestuia te-ar putea ajuta sa obtii o suma mai mare, mai avantajoasa chiar daca platesti costul reparatiei.

Cu cat modelul telefonului este mai cunoscut sau mai nou, cu atat vei obtine mai multi bani de la o casa de amanet. De exemplu, oricare model de iPhone obtine de obicei cel mai bun pret in comparatie cu orice model al oricarui alt telefon. Alte modele cunoscute sunt cele apartinand Samsung Galaxy sau oricare model ale Windows.

Inainte de a-l amaneta, asigura-te ca ai curatat telefonul de orice date personale, incluzand contacte, poze, aplicatii si altele asemenea. Nu ai nevoie de o aplicatie speciala sa faci acest lucru, trebuie doar sa setezi telefonul sa revina la setarile din fabrica. In momentul in care o alta persoana cumpara telefonul, o sa fie ca si cum l-ar cumpara de nou, fara sa existe vreun continut pe el sau vreo aplicatie instalata in afara celor prestabilite. Acest proces este diferit pentru fiecare model de telefon in parte, insa poti obtine indicatii specifice cu usurinta pe pagina producatorului sau in manualul telefonului daca il mai ai. Totusi, inainte de a face aceasta „curatenie generala”, asigura-te ca ai salvat toate aceste date importante printr-un backup intr-un cont online sau pe un alt dispozitiv pentru ca apoi sa le accesezi oricand ai nevoie de ele.

optimizare seo Braila

Un smartphone bun iti poate aduce o suma consistenta de bani. Daca ai un model de top in conditii foarte bune, poti obtine banii de care ai nevoie pentru a-ti acoperi cheltuielile care s-au ivit.