Share Button

Dresajul patrupedului tau este un proces anevoios, deseori, fiind tentat să il lasi în mâna unor profesionisti.  Totusi, analizand costul dar si placerea de a petrece timpul cu câinele,  dresajul acasa aduce cu sine multiple avantaje, iar niste zgarzi electronice sau oricare alta zgarda de dresaj vine in ajutor.

Cu toate acestea, nu doar zgarda de dresaj te ajuta să iti inveti patrupedul anumite comportamente benefice sau sa scapi de ele, exista multe alte obiecte care iti vin in ajutor. Iata câteva dintre ele care te ajuta sa dezvolti anumite simturi.

Jucariile Kong

Daca doresti sa dezvolti mirosul cainelui tau, poti folosi jucariile tip Kong.

Jucariile de tip Kong nu doar antreneaza simtul olfactiv, dar in acelasi timp, il învata pe patruped ca pentru a primi o recompensa, acesta trebuie sa munceasca. Acestea se fabrica de obicei in forma conica, in interiorul acesteia fiind plasata o recompensa.

missgrey.ro

Astfel, pentru a o putea savura, cainele tau va trebui sa se miste si sa roada aceasta jucarie, ceea ce il va indeparta de sedentarism si il va face mult mai activ. Puteti combina utilizarea acestei jucarii cu plimbarile in parc sau cu a instrui patrupedul niste elemente de dresaj.

Klicker-ul pentru o captarea atentiei

Klicker-ul reprezinta un mic dispozitiv acustic format dintr-o lamela de metal, ce se amplaseaza pe o cutiuta din plastic, rolul acesteia fiind a unei camere de rezonanta. Acest dispozitiv  produce un sunet uşor desluşibil, captand imediat atentia animalului de companie.

Specialistii considera ca sunetul produs de tip  ”click-clack” este echivalent cunoscutului cuvant de apreciere “ Bravo!”, pe care il spune stapanul, fiind  insotit de o recompensa. Prin intermediul unui clicker, cainele intelege mai bine si mai usor limbajul gesturilor, nu cel al comenzilor vocale.

Sunetul produs devine astfel o recompensa pentru animal, acesta asteptand aprecierea, clicker-ul putand fi utilizat oricand. In special, acesta este recomandat batranilor, dar si iubitorilor de liniste si care nu doresc sa strige prin parc sau strada dupa caine.

Spray-ul pentru stop urinat in casa

Daca animalutul tau de companie, deseori, are obiceiul de a urina in casa, un simplu spray e solutia pe care o cauti. De fiecare data cand cainele o va face, utilizeaza spray-ul pentru a indeparta mirosul, acesta observand ca va creeaza o reactie negativa. Fiind repetata de cateva ori, acesta nu va mai fi tentat sa va strice mirosul si dispozitia.

Dumbbell pentru a nu roade lucruri

Halterele sunt pe larg utilizate astazi pentru a inhiba anumite insticte canine daunatoare si , uneori, chiar folositoare. Atunci cand cainele face aport, are obiceiul de a mesteca trofeul adus. Daca te-ai trezi ca acesta iti va mesteca pantofii sau alte lucruri, cu siguranta, dorinta de a mai repeta aportul nu va aparea.

Insa, animalul de companie are nevoie de distractie si antrenament, iata de ce, pentru executarea corecta aportului, se utilizeaza halterele. Acestea nu pot fi mestecate, cainelui disparand ardoarea de a mai roade sau mesteca lucrurile castigate.

Dresajul nu este o procedura simpla daca este executata cu atentie si cu toate cele necesare. Anumite comportamente ale cainelui pot fi invatate nu doar de catre profesionisti, dar si de catre tine, acasa, cu lucruri pe care le gasesti la indemana. Zgarda de dresaj acompaniata cu lucrurile enumarate asigura un rezultat pe masura si o relatie caine- stapan bazata pe incredere.