missgrey.ro
Share Button

Cei care locuiesc la casa stiu cat de importanta este aspectul exterior si ingrijirea curtii. In sezonul cald, se impune un efort mai mare, fiind necesare o multitudine de lucruri puse la punct si aranjate corespunzator. O suprafata ordonata care reflecta faptul ca se depune un efort mai costisitor pentru felul in care arata poate fi o eticheta pusa din start asupra proprietarilor.

Una din regulile de aur privind aspectul curtii si gradinii tale este legata de ingrijirea atenta a gazonului. Acesta reprezinta o mare parte din intregul decor al spatiului exterior si necesita o mare preocupare din partea proprietarului pentru a arata cat mai bine.

Cum intretii gazonul?

Un gazon sanatos de vara poate fi obtinut doar in urma unei implicari considerabile. Iarna poate reprezenta un factor determinant pentru evolutia solului deoarece pot exista modificari la nivelul pH-ului, il pot compacta sau sa favorizeze aparitia a diverse ierburi, buruieni si chiar a unor boli. Acestea sunt principalele motive pentru care este indispensabil sa cunosti cum sa ingrijesti gazonul, cum sa il fertilizezi sau sa il tunzi.

Pamantul accidentat reprezinta o situatie destul de nefavorabila pentru ca punctele joase, de regula, determina un drenaj slab, in timp ce punctele inalte sunt scalpate de masina de tuns iarba. Astfel de conditii si caracteristici ale solului conduc la circumstante ineficiente de crestere. Solutia de baza poate fi nivelarea terenului.

Compactarea solului impiedica destul de mult dezvoltarea optima a radacinilor de iarba si ajung sa favorizeze cresterea buruienilor cu radacini bine impamantate. Un mod de a testa daca solul este compact poate fi realizat prin inteparea pamantului cu o furca si in cazul in care nu reusesti sa atingi o adancime de minimum 5 cm, poti sti ca suprafata e compactata, astfel ca solul necesita aerat.

Sa nu omiti fertizarile periodice pentru ca ele reprezinta strategia fundamentala de intretinere a gazonului. Cu cat desimea paturii de gazon este mai putin uniforma, cu atat este mai necesara. Trebuie sa stii ca semintele de gazon ajung sa germeneze la peste 18 grade C. De aceea, este recomandat sa te orientezi catre plantarea semintelor cand esti sigur ca temperatura este constanta la acest nivel. Este necesara si o documentare atenta, in urma careia sa afli care este varietatea de seminte care este cea mai potrivita in zona in care locuiesti, precum si la cantitatea de lumina solara ce exista in curtea, respectiv gradina ta.

O mare greseala pe care o fac multi dintre cei care planteaza gazonul este sa il ignore ulterior. Acesta necesita a fi udat frecvent si sa fie fertilizat terenul cu anumite ingrasaminte adecvate cu un continut scazut de nitrogen. Tunde gazonul a carui inaltime atinge 7 – 10 cm.

Echipamentele tehnice de care te folosesti au o mare importanta in ceea ce priveste intretinerea corespunzatoare. Cea mai utila si frecvent utilizata este masina de tuns care impune o mare grija si atentie la achizitionare pentru a se potrivi cat mai bine suprafetei de curte pe care o detii.

Pe tehnicbazar.ro vei gasi o gama larga de astfel de masini la preturi accesibile si care sa asigure toate functiile de care ai nevoie.