optimizare seo Braila
Share Button

Pasi necesari in crearea unui magazin online
Ai o afacere in lumea reala si vrei sa o muti si pe net, in lumea virtuala, sau vrei sa incepi una de la zero pe www? Raspunsul pe care cu siguranta il stiai deja, este un magazin online. Magazine online pot fi create prin template-uri speciale de pe site-uri cunoscute.

Daca insa ai bani si vrei ceva mai special, trebuie sa si investesti, iar web designerii stiu sa isi aprecieze munca. Desigur, preturile sunt pe masura lucrului, nu sunt unele astronomice. Liste de preturi pentru diferite servicii web pot fi gasite peste tot pe net.

La o simpla cautare vei gasi multe echipe gata sa iti faca site-ul. Una din echipele profesioniste de pe net este It Exclusiv.

Modul in care va arata site-ul este decisiv. Inainte ca vizitatorul sa ia contact cu produsul, ia contact cu interfata site-ului, iar daca aceasta nu il atrage, ai sanse mici sa vinzi ceva.

Sunt si alte magazine online care poate vand aceleasi lucruri, deci trebuie sa cauti sa iti atragi clientii in orice mod posibil. Ca atunci cand iti amenajezi caminul astfel incat sa iti fie drag sa locuiesti acolo dar sa primesti si vizitatori, asa trebuie sa fie si in cazul magazinului tau virtual. Aceasta este casa ta virtuala.

Atunci cand vorbim de magazin, vorbim de bani, de verbul “a cumpara”. Prin urmare, trebuie sa stabilesti metoda de plata. Trebuie sa te asiguri ca datele si banii cumparatorilor sunt in suguranta. Cea mai folosita metoda de plata este PayPal.

Contul de PayPal poate fi asociat cu cel al cardului cumparatorului. Exista si alte metode de plata insa sunt mai putin populare si nu vom aminti de ele acum. O alta metoda foarte folosita este transferul de bani direct in cont. Este cea mai la indemna si mai usor de utilizat metoda de transfer.

Daca folosesti o metoda de plata mai putin cunoscuta, ai sanse mai mici sa vinzi pentru ca risti sa il intimidezi pe cumparator, deoarece poti intalni oameni care nu au incredere decat in metodele pe care le cunosc. Desigur, acesti oameni nu sunt deloc de acuzat avand in vedere toate escroceriile care se fac. Deci, cauta sa inspiri incredere in tot ceea ce faci.

Dupa ce ai cumparat un template sau ti-a fost creat site-ul de catre un web designer, va trebui sa ii gasesti un domeniu si un host (gazda). Hostul este gazda, dupa cum am si specificat, si costa intre 3 si 10 euro pe luna, in functie de trafic.

Domeniul este numele site-ului, cel care apare in browser. Atunci cand iti alegi domeniul este posibil sa ai ceva batai de cap deoarece trebuie sa gasesti un nume care nu e luat si care sa fie si interesant si atractiv pentru vizitatori.

Dupa ce ai urmat acesti pasi, urmeaza promovarea site-ului. Clientii tai trebuie sa afle ca existi. Ai nevoie de intrumente sau cai de promovare, sau, cu alte cuvinte, “strazi” virtuale pe care se plimba utilizatorii internetului.

Cele mai cunoscute astfel de “strazi” virtuale sunt Google (motor de cautare) si Facebook (retea de socializare).