Share Button

Din ce in ce mai mult smartphone-urile se pot virusa si nu mai functioneaza conform, deci este nevoie de resoftarea programului de functionare, un fel de imbunatatire prin update-urile de soft, se mai poate spune o renastere a unui telefon.

Reparatii Htc pot executa cel mai corect orice resoftari ale oricaror modele de smartphone-uri. O sa detaliem mai jos despre resoftarea lui HTC HD2, nu inainte de a recomanda ca smartphone-ul sa fie incarcat, calculatorul sa aiba screesaver-ul dezactivat, sa se inchida toate aplicatii si sa se dezactiveze antivirusul.

Veti instala HardSPL pe telefon, verificand ca telefonul dumneavoastra sa aiba versiunile recomandate de SPL. Dupa instalarea lui HSPL, veti putea instala ce ROM doriti prin 2 metode: flash prin ActiveSync sau Flash prin card.

Prin ActiveSync, mai intai descarcati ROM-ul si dezarhivati intr-un folder, scoateti cartela Sim si cardul din telefon, reporniti telefonul si asteptati sa se concecteze PC-ul prin ActiveSync, urmati instructiunile de instalare a noului ROM, dupa ce s-a instalat, reintroduceti SIM-ul si card-ul, apoi este indicat sa faceti un Hard Reset pentru eliminarea datelor ramase de la vechiul ROM, aceasta resetare se face tinand apasate tastele de volum, apoi urmati instructiunile de pe ecran.

optimizare seo Braila

Prin Flash prin card, mai intai cardul trebuie sa fie formatat FAT32, apoi descarcati ROM-ul si dezarhivati intr-un folder, fisierul .nbh se redenumeste LEOIMG.nbh, apoi acest fisier se copiaza pe card, se intra in BootLoader si se urmeaza instructiunile de pe ecran.

De ce trebuie sa faci o resoftare a telefonului? Exista numeroase cauze care contribuie in mod negativ la o functionare greoaie, sau la blocarea telefonului, dintre care cele mai des intalnite sunt: virusarea telefonului mai ales in cazul celor care au sistem de operare Windows sau Symbian; se afiseaza mesaje de eroare, de genul memorie plina; navigare lenta in meniu; cand trebuie schimbate anumite limbi din meniu; serviciile de date GPRS, WAP, MMS, PLAY au nevoie de o anumita versiune de soft; se blocheaza telefonul sau se inchide; anumite functii si meniuri din telefon lipsesc.

Am numit acest proces de resoftare ca pe o posibila „renastere”, pentru ca dupa ce se resofteaza orice smartphone va fi parca un telefon nou, pentru ca va softul vechi va fi sters, si se va instala un soft nou, mai mult de atat pentru o functionare updatata, cu functii noi, care sa multumeasca posesorul de HTC HD2, care uneori poate sa simta ca si-a cumparat un telefon nou, dar de fapt au acelasi telefon cu un soft nou.

De aceea putem spune ca resoftarea este ca o „renastere” cu efecte de innoire si functionare mult mai buna a unui telefon invechit care chiar avea probleme, erori, blocari, si care ati fi putut sa il inlocuiti cu alt telefon, dar nu aceasta este solutia, indicata fiind doar o resoftare atat de benefica pentru a rezolva multe dintre problemele de care va plangeti.

missgrey.ro

Prin resoftarea executata corect, toate probleme dispar ca si cum nici nu au existat vreodata pentru HTC HD2.