Share Button

Ecranul iPhone-ului 8 pe care il ai s-a spart in urma unei caderi? Display-ul nu mai raspunde la comenzi sau nu se mai aprinde deloc? Ai incercat in toate felurile posibile sa gasesti o solutie si ai ajuns la concluzia ca singura dintre acestea este inlocuirea ecranului? Posibil sa vrei sa faci acest lucru singur, iar pentru asta iti punem la dispozitie nu numai un ghid de reparatie, ci si cateva sfaturi practice care o sa iti prinda bine avand in vedere ca nu este tocmai un lucru usor de facut care necesita unele abilitati specifice. Vei vedea ca inlocuirea unui ecran iPhone 7 sau 8 nu este atat de grea pe cat ai fi crezut daca urmezi indicatiile precise si sfaturile oferite de experti.

Inainte de a trece la treaba, indicat ar fi sa faci un back-up datelor pe care le ai in iTunes sau iCloud pentru a evita surprizele neplacute. Apoi opreste dispozitivul sii deconecteaza-l de la orice sursa de curent.

Primul sfat pe care iti recomandam sa il urmezi cu strictete este legat de pregatirea unui spatiu de lucru potrivit. Asigura-te ca dispui de o masa stabila, suficient de mare si pe care sa o poti acoperi cu o fata de masa pentru a nu o deteriora. Acest lucru permite si reperarea mai usoara a suruburilor sau altor componente mici pe care le imprastii in jur. Curata bine masa, pregateste instrumentele si materialul necesar intr-un colt al  acesteia. Poti sa iei langa tine si produse cu care poti curata la nevoie diverse piese sau cu care iti poti curata mainile in cazul in care te murdaresti accidental.

Al doilea sfat tine de curatenia spatiului de lucru si a mainilor. Spala-ti bine mainile inainte de a te apuca de treaba pentru a nu lasa urme de degete pe pieseele utilizate, mai ales ca este vorba despre un ecran pe care orice urma care poate fi lasata este vizibila la final.

Pentru o demontare simpla si rapida, aseaza un ecran  (calculator/tableta/smartphone etc) in fata, pe spatiul de lucru sau langa, cu ghidul de inlocuire a ecranului in cauza. De preferinta, pune ecranul astfel incat sa ai ambele maini libere in timpul manipularii pieselor. Plaseaza cursorul la etapa de inceput pentru a putea incepe reparatia in cele mai bune conditii, iar pe masura avansarii deruleaza imaginile. Ca sa nu fii nevoit sa aprinzi mereu ecranul, dezactiveaza dinainte oprirea luminozitatii in caz de inactivitate; astfel vei avea ghidul la dispozitie pe toata durata operatiunii fara sa fii nevoit permanent sa apesi la butoane.

Ce mai estee necesar pentru inlocuirea cu succes a ecranului este o buna organizare. Un singur surubel pierdut poate duce la alte complicatii, iar in definitiv la esuarea operatiunii de inlocuire a ecranului. Pentru a evita astfel de accidente, poti, de exemplu, sa desenezi forma iPhone-ului cu pozitionarea tuturor suruburilor pentru a sti unde sa le pui si de unde sa le iei in cazul in care te pierzi sau nu iti mai dai seama de anumite lucruri. Eventual poti sa numerotezi suruburile pentru a le identifica mai usor, iar organizarea sa fie perfecta.

optimizare seo Braila

De acum, succesul reparatiei tine doar de tine.

missgrey.ro