missgrey.ro
Share Button

In cazul in care cunosti anumite persoane care detin un blog personal si care petrec mult timp in mediul online, probabil te gandesti sa iti creezi si tu un blog personal, cel putin din curiozitate.

Ei bine, pentru a avea un blog personal trebuie sa alegi si sa inregistrezi un domeniu, iar apoi ai nevoie de un pachet de gazduire web, insa mai multe detalii vei afla in cele ce urmeaza.

Practic, un site nu poate exista fara a fi gazduit, asa ca trebuie sa iti indrepti atentia si tu spre serviciile unei agentii care ofera gazduire web pentru site-uri.

Tinand cont ca discutam despre un blog aflat la inceput, mai mult ca sigur ai nevoie de un pachet shared hosting, sau gazduire partajata mai pe intelesul tuturor.

In cazul in care nu ai auzit acest termen si nu stii ce inseamna gazduire partajata, ei bine, trebuie sa stii ca site-ul tau va fi gazduit alaturi de alte sute sau chiar mii de site-uri, de catre un server, ceea ce inseamna ca toate resursele serverului le vei imparti cu alti utilizatori.

In cazul in care nu ai un trafic foarte mare, in mod evident un asemenea tip de hosting ti se potriveste de perfect, insa este indicat ca toti ceilalti utilizatori sa isi foloseasca doar resursele alocate.

In cazul in care un site va consuma mai multe resurse decat cele care i-au fost alocate, atunci sunt sanse foarte mari ca site-ul tau, alaturi de alte site-uri sa aiba de suferit din aceasta cauza.

Ei bine, acestea au fost in mare parte cam cele mai importante detalii legate de web hostingul partajat (shared). Daca vei alege aceasta varianta iar in timp vei observa ca site-ul tau are nevoie de mai multe resurse, vei putea face trecerea de la shared hosting la un server VPS.

Optand pentru un server VPS nu vei mai avea treaba cu resursele, pentru ca toate resursele iti vor apartine. Vei putea chiar sa faci trecerea spre un pachet de gazduire dedicata, care va fi mai costisitor, si care necesita cunostinte de programare, pentru ca va fi nevoie sa administrezi pe cont propriu serverul.

Ei bine, dupa cum se vede, exista mai multe tipuri de gazduire web, asa ca tot ceea ce conteaza in prima faza este sa stii ce tip de hosting ti se potriveste. Dupa ce vei stabili acest aspect, va fi nevoie sa stii sa alegi furnizorul de hosting.

Va fi nevoie sa strangi cat mai multe informatii despre fiecare agentie de pe piata, va fi deasemenea nevoie sa te informezi in legatura cu suportul tehnic (daca beneficiezi in permanenta de suport tehnic), si cu siguranta vei putea lua mai rapid o decizie.

Pretul web hostingului este deasemenea important, iar aici trebuie precizat faptul ca pentru shared hosting de exemplu, pretul poate fi diferit de la o agentie la alta, in functie de resursele alocate, in functie de renumele agentiei, dar si in functie de alte aspecte.

Un alt detaliu care conteaza este acela ca o agentie trebuie sa iti permita sa faci trecerea de la shared hosting la un alt pachet, unde sa beneficiezi de mai multe resurse.