Share Button

Tu ce stii despre televizoarele UHD TV 4 K de la Samsung?

Pentru pasionatii de tehnologie se ridica mereu una si aceeasi intrebare: poate exista ceva mai bun decat atat? Raportandu-ne la modelele de televizoare nou aparute, putem spune cu certitudine ca inovatia nu se opreste aici.

Daca pana acum cativa ani eram obisnuiti cu monitoarele normale, bombate si greoaie ale televizoarelor noastre, iata ca in ultimii ani reusim cu succes sa ne transformam livingurile in adevarate cinematografe, aflate la dispozitia noastra.

Trecerea prin fiecare inovatie ne-a facut sa asteptam si mai infrigurati noutatea. Am trecut de-a lungul timpului prin modele de televizoare LCD, ecrane plate, OLED, AMOLED, si ajungem astazi sa vedem ca televizoarele capata forme si dimensiuni pe care nu credeam ca le vom vedea vreodata.

optimizare seo Braila

Am ajuns astfel sa vedem televizoarele curbate din noua gama pusa la dispozitie de catre liderul mondial in domeniul tehnologiei, si anume de cei de la Samsung. Tot de la ei am inteles ca dimensiunea televizoarelor este conditionata doar de catre dimensiunea camerei in care ele vor fi amplasate. Televizoarele Ultra HD 4K, caci despre ele vorbim, reprezinta apogeul a tot ceea ce cunosteam pana acum. Mai putin cunoscute pana acum, ele se anunta a atfi varful de lance al  vanzarilor chiar incepand cu acest an.

Ce inseamna televizoare Ultra HD 4K? Mult imbunatatite, mai ales dupa aparitia televizoarelor High Definition, noile game de televizoare Ultra High Definition 4K fac diferenta prin modul in care acestea sunt capabile sa redea imaginea. 4K este completarea ce face referire la rezolutia ecranului. Am putea spune astfel faptul ca 4 K, asa cum ii este si denumirea raportata la dimensionarea britanica, inseamna 4 x 1000= 4000. Ce sunt acesti 4000?

Cantitativ, aceasta cifra exprima numarul de pixeli, sau in traducere libera, reprezinta de 4 ori mai mult decat rezolutia pe care o stiam pana acum, si anume pe cea de tip Full HD. Ca date numerice exacte 4K inseamna o rezolutie de 3840: 2160 pixeli, o ratie de 16:9, iar exprimat lingvistic reprezinta televiziunea de ultra rezolutie. Exista in acest moment doua tipuri de astfel de ultra rezolutii, una dintre ele fiind cea prezentata anterior, in vreme ce cea de-a doua este 8K, adica 7680 × 4320 pixeli.

Ce este mai interesant este faptul ca cinematografele deja ruleaza pelicule 4K, astfel incat aparitia acestor tipuri de televizoare nu face altceva decat sa continue un proiect demult inceput. Mai nou, din ce in ce mai multe televiziuni incep sa emita in sistemul 4K sau 8K. In acest fel, aparitia noilor game de televizoare de acest tip reprezinta un beneficiu adus utilizatorilor. Aplicatiile si jocurile sunt si ele imbunatatite pentru rularea in variante 4 K, iar platformele de vizionare a filmelor sau a  clipurilor, precum Youtube, au inceput sa permita rularea fisierelor la rezolutie din ce in ce mai inalta.

De ce ne atrage atentia mai mult un format mai mare de televizor? In momentul in care urmaresti un film, sau atunci cand joci un joc, succesiunea de cadre este destul de rapida. Pentru a tine pasul cu acest lucru, numai un televizor performant din punct de vedere al redarii informatiei poate face fata.

Faptul ca aceste televizoare Ultra HD fac acest lucru, se adauga nenumaratelor calitati estetice, de volum si de functionare. Televizoarele Ultra High Definition sunt in fapt calculatoare super performante, care respecta caracteristicile impuse vizionarii unor programe. Sunt elemente masive poate, insa subtiri si fiabile si sunt mai presus de toate sunt unealta care ne ajuta cel mai mult atunci cand vrem sa ne petrecem timpul intr-un mod cat mai agreabil si mai placut.

Prezente si in Romania, aceste televizoare pot fi gasite in magazine online specializate, precum http://www.dwyn.ro/televizoare-televizoare_lcd_led_plasma-27-0-0.html, magazine care asigura tot suportul tehnic in vederea achizitionarii produsului care ni se potriveste cel mai bine.

Alte stiri actuale :

missgrey.ro

1. Asa a fost creat logo-ul Samsung (comic)
2. Samsung Galaxy S5. Despre cum sa fii mai bun
3. Guvernul Rusiei schimbă iPad pe alternativa non-americană Samsung
4. Războiul brevetelor dintre Apple şi Samsung reîncepe, rivalii urmăresc blocarea vânzărilor
5. Puncte PRO pentru Samsung GALAXY S5 în lupta cu HTC One M8