Share Button

Unele lucruri sunt pur si simplu mai bune atunci cand sunt mai mari. Fie ca vorbim despre televizoare, camere de hotel, borduri de trotuar (teoretic), cecuri de plata, pahare de vin si unul sau doua lucruri pe care nu le voi mentiona aici, dar pe care le poti gasi imediat daca tastezi pe Google, “bigger is always better”.

Oh.. si telefoanele, uitasem.

Ai nevoie de piese iPhone? Cele mai bune sunt pe AccesoriiGsm.ro.

De cativa ani deja, smartphone-urile au marsat inexorabil spre o marime ce aduce aminte de cea a tablelor de piatra, pe care stramosii nostri isi scrijeleau stocurile si calendarele.

O anumita companie a efectuat anumite studii de piata, ce au relevat ca din 11 cele mai populare smartphone-uri la nivel global, doar unul dintre ele are un ecran mai mic de 4.6 inchi. Exceptia de la aceasta regula?

Device-ul vechi de 2 ani, iPhone 5s. Pe masura ce Apple dar si toti ceilalti producatori au inceput sa lanseze telefoane mobile din ce in ce mai mari, cu ecrane mai mari, un numar socant de mare de utilizatori totusi, au ales sa ramana la dimensiuni ale ecranelor mai mici, in jurul valorii de 4 inchi.

optimizare seo Braila

Alte persoane, cele care nu detineau in mod obisnuit un iPhone, au inceput sa cumpere iPhone 5s la mult timp dupa ce acesta a inceput sa nu mai fie considerat un device de top (high end).

De altfel si Apple a declarat ca a reusit sa vanda in 2015, peste 30 de milioane de device-uri iPhone de 4 inch. Asta inseamna un numar cu adevarat important de persoane ce prefera sa cumpere telefoane ceva mai vechi si nu ultimele aparitii, fara sa-i includem aici pe cei care deja detineau astfel de telefoane si care au dorit sa le pastreze pentru o perioada mai lunga de timp.

Astea fiind spuse, ce altceva ar putea sa faca cei de la Apple? Sa continue sa “tipe” si sa produca reclame in stilul lui Jimmy Fallon sau Justin Timberlake, cu mesajul “URIAS”, batand astfel saua pana va pricepe iapa, adica noi? Nu.
Apple a ales sa dea utilizatorilor ceea ce au dorit: capabilitati hardware asemanatoare cu iPhone 6s , in corpul mai mic al lui iPhone 5s. Rezultatul, dupa cum probabil va asteptati, nu este altul decat iPhone SE.

Costa 399 de dolari, deci nu foarte mult in comparatie cu alte device-uri Apple si este mic, este foarte puternic. Se simte in mana ca si cum ai strange device-ul pe care cei de la Apple si-au dorit dintotdeauna sa-l produca, dar nu au reusit pana acum.

Bineinteles, nu te sfatuim aici sa iti tai ecranul smartphone-ului si carcasa pentru a obtine acelasi efect, dar concluzia ar fi ca “mai mare” nu este intotdeauna si mai bun.

Multi utilizatori s-au bucurat de faptul ca pot in sfarsit sa butoneze un smartphone care poate fi manevrat foarte usor cu o singura mana si nu le necesita pe ambele.

Exista si cateva dezavantaje ale unui ecran mai mic, precum faptul ca vei fi nevoit sa folosesti scrolul ceva mai des, scrisul va parea ca se intinde pe tot ecranul (mai ales cand tastezi ceva), textingul de grup este ceva mai dificil, dar partile bune ale acestui device, te vor face sa-l indragesti cu siguranta. Nici un smartphone nu este perfect.