Share Button

Intr-un salon sunt mai multe servicii precum coafat, manichiura, masaj, epilat sau tratamente faciale. Ese important ca tot ceea ce se foloseste in timpul unor astfel de proceduri sa fie in prealabil sterilizat.

De asemenea este important sa se utilizeze manusi de unica folosinta. Sterilizarea se face in doua moduri. Pentru instrumentele din plastic se va face sterizilzarea cu raze ultra violet si pentru cele metalice sterilizarea se face la temperaturi foarte mari de peste 180 grade sau utilizand anumite solutii dezinfectante care au rolul de a proteja contra hepatitei B, C, HIV etc.

Cazurile in  care persoanele s-a infectat cu virusuri apar in general atunci cand au avut loc operatiuni de epilat dar si de pedichiura si manichiura.

Este foarte important ca trusa utilizata de manichiurista sa fie sterilizata ori de cate ori este folosita. In cazul in care procesul de sterilizare are loc utilizand temperaturi ridicate e important ca procedeul sa dureze in jur de 30 de minute.

Sunt si saloane care au mai multe truse pentru ca angajatii sa poata lucra tot timpul  cu instrumente dezinfectate.

De asemenea in timpul tratamentelor e esential ca un cosmetician sau un estetician care va realiza procedura sa aiba mainile dezinfectate cu spirt, sa nu aiba micoze la nivelul mainilor si nici rani deschise. Pentru astfel de prodceduri se vor utiliza mai multe obiecte de unica folosinta precum dischetele demachiante, tifon, ace de unica folosinta.

Capetele detasabile ale aparatului de cosmetica se vor steriliza inainte de fiecare utilizare. Pentru procedura de pensat trebuie ca trusele sa se sterilizeze fie cu solutii fie cu temperaturi mari.

Epilarea se va face cu ceara de unica folosinta sau cu ceara normala dar care nu se va refolosi. Suntem siguri ca ati intalnit in saloane aparatele denumite decantor. Acesta decanteaza dar nu sterilizeaza ceara.

Chiar daca pe bornele aparatului sunt temperaturi de peste 100 de grade este imposibil de adus ceara la o astfel de temperatura pentru ca ar emana un fum greu de respirat. De aceea nu se recomanda reutilizarea cerii.

Pentru a evita sa fiti epilati cu ceara refolosita va dam un sfat. Observati daca in salonul in care va duceti sunt doua cosuri pentru gunoi si unul este utilizat doar pentru ceara. In acest caz este recomandat sa schimbati salonul pentru ceara se va refolosi desi in fata clientului este aruncata. In cazul in care ceara se pune in decantor este evident ce se va intampla mai departe.

Amplasamentul unui salon nu este o garantie pentru calitatea si igiena acestuia. Pot fi saloane amplasate in pozitii centrale unde patronii sau managerii nu respecta normele de igiena sau care refuza sa accepte toate informatiile legate de mircrobii rezistenti la temperatura.

Regulile nu se respecta fie din lipsa de informare sau neglijenta dar si din dorinta de a mari profitul. Cosmeticienii la care apelati ar trebui sa fie persoane integre si  in care sa aveti incredere.

optimizare seo Braila

Salonul in care mergeti trebuie sa aiba toate dotarile care tin de confort, siguranta  dar si lucrari executate cu profesionalism. in interiorul saloanelor este de obicei cald si de aceea se impune existenta aerului conditionat.