Share Button

Apple a scazut preturile device-urilor iPhone – o miscare pe care analistii o considera a fi o strategie a companiei pentru a creste cererile, miscare inceputa o data cu lansarea noilor iPhone 6s si iPhone 6s Plus.

Cei de la Apple au anuntat un program prin care se va permite utilizatorilor sa-si finanteze versiunile deblocate ale noilor iPhone-uri prin rate lunare in valoare de 32 de dolari, indiferent de operatorul de telefonie mobila prin care a fost achizitionat smartphone-ul.

Esti in cautare de accesorii iPhone 6 de cea mai buna calitate? Intra pe MagazinGsm.ro!

Pana acum, clientii puteau doar sa imprumute device-urile, pe perioade contractuale de 2 ani, ce includeau plata unui acont initial.

Apple crede ca aceasta abordare va functiona ca o panza de corabie in vant, pentru vanzarile companiei si va ajuta de asemenea si la scurtarea ciclului de inlocuire al device-urilor mai vechi. Aceasta noua strategie Apple a fost privita cu entuziasm de catre toti utilizatorii ce au aplicat in Statele Unite, dar si pe alte 11 piete cheie (inclusiv China).

Pe langa lansarea noilor modele de iPhone, care dispun de camere foto noi, procesoare mai puternice, game de culori diversificate si un force-sensitive 3D Touch, cei de la Apple au dezvaluit si un iPad de dimensiuni mai mari, precum si un TV set-top box, ce raspunde la comenzile vocale ale utilizatorului.

missgrey.ro

Noile produse totusi, au primit un raspuns moderat de la investitori, multi dintre acestia comentand faptul ca Apple nu a reusit sa produca un device cu adevarat inovator, care sa merita o crestere abrupta a actiunilor, cel putin la bursa.

Actiunile Apple s-au inchis la aproximativ 2 puncte procentuale, la valoarea de 110.15 dolari per actiuni dupa eventul de lansare al acestor produse si au ramas la un nivel asemanator ceva timp dupa acest eveniment.

Actiunile celor de la Apple au scazut cu mai bine de 16% de la inceputul lui Aprilie anul trecut, cand au avut un varf pozitiv, dar care s-a estompat rapid din cauza ingrijorarilor cu privire la piata chineza si a unei eventuale scaderi a cererii pe aceasta piata. Actiunile Apple au mai scazut si cateva luni mai tarziu, in Septembrie (tot anul trecut) o data cu lansarea device-ului iPhone 6 si review-urilor proaspete aparute despre acesta.

Cu toate astea, in lunile ce au urmat, a rasarit Soarele pe strada celor de la Apple. Vanzarile au cunoscut un boom poate de neasteptat, actiunile au crescut in valoare, iar per total castigurile Apple in primul trimestru ale anului in curs, au crescut cu aproape o treime. Analistii spun ca exista inca loc de cresteri substantiale in sfera vanzarilor, in mod particular o data cu noul program de upgrade, cu noua strategie Apple de atragere a clientilor.

Acest program de upgrade este conceput si sa limiteze sau sa reduca ciclul de inlocuire al device-urilor mai vechi, cu ultimele smartphone-uri lansate de companie.

optimizare seo Braila

Daca presupunem ca 10% din piata utilizatorilor de smartphone din Statele Unite vor alege acest program in 2016 si vor face upgrade-ul catre o versiune mai noua de iPhone pana in 2017, programul in sine va aduce un boost enorm vanzarilor Apple.