missgrey.ro
Share Button

Avantajele-unui-sistem-central-de-incalzire
Centralele termice sunt la mare cautare in prezent, mai ales datorita avantajelor pe care acestea le aduc, dar si datorita pretului, care spre deosebire de anii trecuti, a scazut considerabil. Exista astazi pe piata de profil o multime de tipuri de centrale termice, principala diferenta dintre acestea fiind modul de functionare.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre avantajele pe care le aduce un sistem central de incalzire.

In zilele noastre, metoda cea mai utilizata la incalzirea unei locuinte este, fara doar si poate, sistemul central de incalzire. Exista nu mai putin de sapte tipuri de sisteme centrale de incalzire, atat pentru casa, cat si pentru afaceri. Sisteme de circulatie a apei, boilere cu abur, soba cu aer fortat, incalzire pe baza energiei solare, rezistenta electrica si sistemul de biomasa, toate furnizeaza caldura. Cladirile care folosesc un astfel de sistem prezinta numeroase avantaje fata de cele care se lipsesc de acesta.

Enumeram si explicam pe scurt cateva dintre acestea:

optimizare seo Braila

Eficienta

Un sistem central de incalzire functioneaza mult mai eficient decat orice alta metoda de incalzire a unei locuinte. Incalzirea unei case cu aer fiebinte prin intermediul semineelor sau instalatiilor de incalzire cu plita nu furnizeaza aceeasi cantitate de energie precum un sistem pe baza de apa.  Apa asigura de patru ori energia pe care o transmite aerul, facand incalzirea fiecarei camere mult mai eficienta. Incalzirea aerului prin intermediul apei permite o mai buna echilibrare a acestuia in fiecare camera.

Amplasarea centrala

Generarea caldurii intr-o singura incapere previne extinderea stricaciunilor in intreaga casa. Crearea caldurii intr-un singur loc, ca mai apoi sa trimitem aceasta caldura in toate camerele prin intermediul conductelor este modalitatea prin care un sistem central de incalzirea functioneaza. Un astfel de sistem perimite intregii case sau cladiri sa se incalzeasca mult mai repede deoarece toate incaperile sunt incalzite simultan. Boilerul este usor de localizat in cazul in care apar probleme. Un sistem central de incalzire este mult mai sigur deoarece unitatea de productie este intr-o singura camera, la fel precum sala de utilitate sau sala de mecanica.

Controlul

Controlarea sistemului central de incalzire este, de asemenea, usor datorita termostatului programabil. Utilizarea unui termostat permite reglarea temperaturii in intreaga casa. O camera pe care nu o utilizam poate fi exclusa de la incalzire. Sistemul se va opri atunci cand casa ajunge la temperatura dorita numai daca folosim un astfel de termostat. Termostatul este setat la o anumita temperatura, iar pe masura ce fiecare camera se incalzeste, acesta monitorizeaza progresul fiecareia, oprindu-se atunci cand se ajunge la temperatura programata.

Economia

Chiar daca pretul initial al unui sistem central de incalzire este destul de mare, economiile pe termen lung recupereaza costul pentru proprietar. Din  moment ce sistemul nu functioneaza tot timpul, costurile pentru energie scad. Un astfel de sistem de incalzire se autocontroleaza atunci cand este programat corespunzator. Apa incalzita ramane calda pentru o perioada mai lunga datorita conductelor mici prin care trece apa si care se pot reincalzi repede folosind energie putina.

Pentru mai multe detalii legate de cele mai bune centrale termice accesati www.epinvest.ro.