missgrey.ro
Share Button

In special pentru motocoase cu benzina in doi timpi, trebuie acordata o atentie speciala amestecului de ulei/combustibil. Intr-adevar, exista un risc dovedit de defectiune a motorului in cazul unei doze incorecte.

Un alt element de luat in considerare este legat de conservarea amestecului. Iata tot ce trebuie sa stii despre amestecul pentru motocoasa ta pe benzina.

De ce sa folositi o motocoasa termica?

Motocoasa termica prezinta solutia ideala pentru gradini abrupte sau cu tufisuri. Accesul lor, adesea dificil pentru lucrarile de intretinere, nu mai prezinta nicio problema pentru aceasta masina de gradinarit cum este motocoasa pe benzina Micul Fermier.

Prin urmare, primul sau avantaj este de a oferi acces usor in toate colturile. In plus, permite o deplina libertate de miscare. Pe scurt, este potrivita pentru lucrari majore de intretinere pana la finisare, inclusiv pentru curatare.

Dispozitivul nu mai prezinta nevoia de a sta langa o priza electrica. Nu mai exista fir de alimentare. De asemenea, unele modele ofera avantajul de a putea adapta alte unelte pe capul de taiere, cum ar fi cutite, ferastraie si bobine de sarma.

De ce un amestec de ulei/combustibil?

Un motor in doi timpi sau un motor cu ciclu in doi timpi nu are un vas de ulei (rezervor etans care contine lubrifiantul/uleiul), ceea ce inseamna ca motorul este lubrifiat prin prezenta uleiului in motor.

Este de la sine inteles ca amestecul trebuie dozat foarte atent, respectand instructiunile producatorului, in special in ceea ce priveste tipul sau chiar marca lubrifiantului. Efectuata corespunzator, aceasta operatiune va prelungi durata de viata a motorului si va mentine performanta motocoasei pe benzina.

Cum se amesteca?

Exista solutii gata facute pe care le-ai putea obtine cu usurinta, dar daca dintr-un motiv sau altul trebuie sa faci singur amestecul, se recomanda sa urmezi cateva reguli de baza pentru ca acest lucru sa functioneze corect.

Raportul ulei/combustibil din motor variaza intre 2% si 4%. Nu este nevoie sa iti reamintim ca procentul de ulei din combustibilul unui motor in doi timpi este definit de producatori si nerespectarea acestor reguli duce in cele din urma la uzura motorului.

De asemenea, retine ca un amestec prea vechi poate deteriora motorul si/sau componentele acestuia, deci este de preferat si recomandat sa nu pastrezi amestecul prea mult timp. Apoi este necesar sa consulti instructiunile producatorului, pentru ca, in general, aceasta perioada este specificata.

Calcule pentru amestecare pentru motocoasa pe benzina

  • 2% amestec solicitat de producator

Trebuie sa pui 20 ml de ulei pentru 1 litru de benzina. Calculul: 1000 ml (1 litru) x 2% = 20 ml.

  • Amestec 40/1 solicitat de producator

Este necesar sa pui 25 ml de ulei pentru 1 litru de benzina. Calculul: 1000 ml (1 litru) / 40 = 25 ml

Riscuri pentru motocoasa in cazul unui amestec dozat incorect

 

Este de asteptat o uzura mai rapida a motorului pe benzina daca doza de ulei este insuficienta. In plus, motorul se incalzeste. In schimb, prea mult ulei provoaca murdarie si fum.