Share Button

Ce comportament trebuie sa am vis-à-vis de clientii mei?Nu poti lua un oarecare om de pe strada si sa-l pui sa se ocupe de o creare site prezentare. De ce? Pentru ca astfel de servicii pot oferi doar cei care au cunostinte avansate in domeniul web designului.

Cand vrei sa beneficiezi de o crearea site prezentare de calitate, cauti o firma specializata, o firma cu experienta, o firma gata sa-ti ofere cele mai bune servicii. Unde o poti gasi? Pe www.itexclusiv.ro. Intra acum pe site si vezi toate informatiile necesare.

Dupa cum ai observat si tu, pe orice site exista date de contact, formulare de contact sau alte mijloace prin care poti lua legatura cu proprietarii site-ului respectiv. Ei bine, de cele mai multe ori, cei care vor sa ia legatura cu acestia sunt clientii. In general, acestia au nevoie de tot felul de informatii suplimentare.

Clientii sunt cei care fac afacerea ta sa se mentina pe piata, clientii sunt cei care iti cumpara produsele, clientii sunt cei care vor vorbi mai departe despre produsele tale. Un lucru este cert: clientii trebuie respectati, indiferent de modul in care ei se poata, indiferent de starea in care esti tu. Iata cateva aspecte in care trebuie sa ai grija.

optimizare seo Braila

Cand un client iti vorbeste urat

Oamenii sunt extrem de diferiti. Unii dintre ei sunt foarte calmi, altii foarte agresivi. E foarte probabil ca printre clientii tai sa fie si oameni agresivi, oameni care iti vorbesc urat, oricat ai incerca sa faci tu totul asa cum trebuie.

Daca ai un client care incepe sa injure ca nu i-a ajuns un produs la timp, ca nu gaseste un anumit produs, sau din alte motive, fa tot posibilul sa nu rasplatesti cu aceeasi moneda. E foarte important sa-ti pastrezi calmul si sa dai dovada de o persoana manierata, chiar daca de cealalta parte nu primesti pic de respect. Asa e de multe ori cand lucrezi cu oamenii.

Cand ai o problema personala

Problemele persoanale trebuie lasate acasa in momentul in care vorbim de afaceri. chiar daca esti nervos sau suparat, nu trebuie sa-ti descarci furia pe clienti, deoarece acestia nu au nici o vina. Incearca sa iti controlezi emotiile astfel incat ele sa nu-ti afecteze relatia.

Cand s-a comis o gresela

Cand vorbim de cumparaturile online, greseli se pot comite de ambele parti. E posibil ca tu sa fi inregistrat gresit o comanda, e posibil ca un client sa fi dat gresit o comanda. Astfel de probleme se pot intampla oricand. Ceea ce trebuie sa faci e sa incerci sa explici frumos problema si sa o rezolvi intr-un mod amiabil.

Cand un client nu intelege anumite aspecte

Nu toti clientii sunt la fel de inteligenti, la fel de atenti sau de receptivi. Deseori, multi inteleg putin mai greu ceea ce tu vrei sa le explici. Incearca sa nu-ti pierzi rabdarea in astfel de situatii. Pastreaza-ti calmul si explica totul incet si pe intelesul persoanei cu care vorbesti.

Nu uita de faptul ca oricand un client iti poate face publicitate: pozitiva sau negativa.