optimizare seo Braila
Share Button

Marketingul online, cunoscut si sub denumirea de marketing digital , reprezinta procesul de promovare a unei afaceri sau brand si a produselor sau serviciilor sale pe internet, utilizand instrumente care ajuta la cresterea traficului, lead-urilor sau conversiilor.

Marketingul digital este un termen care descrie o lista ampla de tehnici de promovare si strategii, ce includ crearea de continut, SEO, PPC, email marketing, social media, etc.

Un comerciant online trebuie acum sa gaseasca locul in care oamenii se conecteaza online si sa inceapa sa interactioneze cu acestia pentru a cunoaste opiniile lor in legatura cu serviciul sau produsul lui. Marketingul functioneaza daca stii cui te adresezi.

Care este diferenta intre marketul digital si marketul traditional?

In contextul digitalizarii societatii, vanzarea directa (publicitatea traditionala) nu mai aduce rezultate.De ce se intampla insa acest lucru?

missgrey.ro

Publicitatea traditionala se concentreaza pe impingerea mesajelor catre consumator pentru a-l determina sa cumpere. Insa, aceasta abordare este obstructiva si intruziva.

Consumatorii s-au saturat sa fie bombardati cu reclame la produse sau servicii de care nu sunt neaparat interesati.

Exista industrii in care reclamele traditionale mai pot aduce rezultate, insa, in ceea ce priveste utilizatorii de internet, acestia pot ignora foarte usor reclamele de care nu sunt interesati.

Potrivit unui raport realizat de PageFair, 650 de device-urile electronice folosite astazi, au un program de blocare a reclamelor instalat. Da, ai citit bine, consumatorii au gasit o solutie pentru a ignora reclamele.

In schimb, business-urile si oamenii de marketing trebuie sa gaseasca o abordare, adaptata la cerintele consumatorilor de astazi. Iar agentiile de marketing online exact asta fac! Promoveaza branduri si afaceri prin publicarea unui continut care sa inspire, sa rezolve o problema sau sa invete publicul vizat.

Folosind instrumentele de marketing online, consumatorii gasesc acest continut pe internet fara sa fie fortati sa ajunga la el. Iar daca acestia considera continutul util si relevant, afacerea sau brandul respectiv are numai de castigat.

Consumatorii pot impartasi acel continut, cumpara produsele sau serviciile oferite si capata incredere in afacerea sau brandul respectiv. Astfel se creeaza o conexiune intre brand/afacere si consumator care poate conduce catre lead-uri sau conversii viitoare, in mod natural.

Toate aceste lucruri se intampla, avand ca scop oferirea de plus valoare utilizatorului.

Beneficiile marketing-ului digital

Unul dintre cele mai importante beneficii ale folosirii canalelor online pentru a promova un business sau un produs este abilitatea de a masura eficienta fiecarui canal in parte, precum si cum interactioneaza vizitatorii veniti prin aceste canale cu site-ul tau.

Totodata, se pot face analize si pe vizitatorii care au devenit client, dar si care dintre canale au fost mai eficiente.

O agentie de marketing online poate realiza analizele pe site sau aplicatii mobile prin care poate identifica urmatoarele:

  • Care dintre canalele online sunt cele mai eficiente din punct de vedere al costului, tinand cont de rata de conversie si costul pentru a obtine o conversie;
  • Care dintre canalele online sunt mai eficiente in a atrage client cu o durata de viata cat mai mare (CLV);
  • Ce categorie de clienti a dezvoltat o relatie mai puternica cu brandul si care dintre acestia au potentialul de a reveni.