missgrey.ro
Share Button

Cardiologii sunt medici specializati in diagnosticarea si tratarea bolilor sau a afectiunilor inimii si vaselor de sange – sistemul cardiovascular. De asemenea, este posibil sa vizitati un cardiolog, astfel incat sa puteti afla despre factorii de risc pentru boli de inima si sa aflati ce masuri puteti lua pentru o mai buna sanatate a inimii.

Cand aveti de-a face cu o afectiune complexa de sanatate, cum ar fi bolile de inima, este important sa gasiti potrivirea potrivita intre dvs. si specialistul dumneavoastra. Un diagnostic de boala cardiaca sau vasculara incepe adesea cu medicul dumneavoastra de asistenta primara, care va recomanda apoi o vizita la un cardiolog care isi desfasoara activitatea la clinica de cardiologie in Bucuresti.

Cardiologul va evalueaza simptomele si istoricul medical si va poate recomanda teste pentru un diagnostic mai definit. Apoi, cardiologul dvs. decide daca starea dumneavoastra poate fi administrata sub ingrijirea sa folosind medicamente sau alte tratamente disponibile.

Daca cardiologul dvs. decide ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala, atunci in mod evident va va trimite la un chirurg cardiovascular, care este specializat in operatii cu inima, plamanii si vasele de sange. Ramaneti in grija cardiologului dvs. chiar si atunci cand sunteti referiti la alti specialisti.

optimizare seo Braila

Cardiologia este un domeniu complex, astfel ca multi cardiologi sunt specializati in diferite domenii. Toti cardiologii sunt cardiologi clinici care se concentreaza pe diagnostic, managementul medical (utilizarea medicamentelor) si prevenirea bolilor cardiovasculare.

Unii cardiologi clinici sunt specializati in cardiologia pediatrica, ceea ce inseamna ca diagnostica si trateaza problemele cardiace la copii. Atunci cand cardiologii clinici trateaza doar pacientii adulti, ei se specializeaza in cardiologie pentru adulti. Alti cardiologi clinici se pot specializa in proceduri de interventie (angioplastie cu balon si plasarea stentului), ecocardiografie sau electrofiziologie.

Cardiologii care isi desfasoara activitatea intr-o clinica de cardiologie in Bucuresti, gestioneaza pacientii cu afectiuni precum:

  • angina (durere in piept cauzata de ingustarea arterelor coronare);
  • aritmii, de exemplu, fibrilatie atriala (batai inimii neregulate);
  • murmure cardiace datorate bolilor valvului cardiac;
  • cardiomiopatie (boala muschiului cardiac) cu insuficienta cardiaca inclusiv pulmonara;
  • edem (acumularea de lichid);
  • tromboza coronariana sau infarct miocardic (atac de cord) adesea asociata cu hipertensiune arteriala (hipertensiune arteriala) si colesterol ridicat;
  • boli ale arterelor (ateroscleroza, arterita, aterom);
  • gaura in inima si alte forme de boli cardiace congenitale in viata adultului, inclusiv tranzitia de la ingrijirea pediatrica si ingrijirea comuna a femeilor insarcinate cu boli de inima.

O mare parte a accentului este pus pe imbunatatirea ritmurilor de supravietuire si a calitatii vietii in urma atacurilor de la inima, a insuficientei cardiace sau a tulburarilor de ritm cardiac; dar cardiologii sunt, de asemenea, preocupati de intelegerea proceselor bolii si prevenirea bolilor.

Specialitatea este la varful noilor terapii si tehnologii cu tratament de urgenta deseori necesare. De asemenea, include ingrijiri paliative la sfarsitul vietii din cauza bolilor de inima.

Concluzie:

Cardiologii sunt medici care diagnostica, evalueaza si trateaza pacientii cu boli si defecte ale inimii si vaselor de sange (sistemul cardiovascular). Acestia isi pot desfasura activitatea in spitale, dar pot alege sa lucreze si intr-o clinica de cardiologie in Bucuresti.