Share Button

Mai intai de toate, in momentul in care discutam despre generatoare de curent, trebuie sa precizam faptul ca acestea sunt aparate care transforma energia mecanica in energie electrica.

Se poate transforma si energia electrica in energie mecanica, iar aceasta energie va fi transformata de catre electromotoare.

Ei bine, un generator electric este compus dintr-un monitor termic, si un alimentator de curent, care se monteaza pe un suport metalic, iar montajul se face cu ajutorul unor suporti antivibranti, si panouri de comanda.

Aceste generatoare de curent electric, trebuie sa fie alcatuite dintr-un demaror, baterie, reglor de tensiune, dar trebuie sa contina neaparat si un sistem de oprire de siguranta, in cazurile extreme atunci cand scade tensiunea electrica.

missgrey.ro

Mai este iarasi important de precizat faptul ca atunci cand se opteaza pentru un generator electric care are o putere mare, acesta trebuie sa fie echipat cu un sistem de preincalzire.

In cazul in care ai de gand sa achizitionezi un generator electric pentru gospodaria ta, atunci ar cam trebui sa iti indrepti atentia spre un utilaj cu motoare in patru timpi; in conditiile in care iti doresti sa te poti folosi cat mai mult timp posibil de generatorul ales. Un alt avantaj pe care il au aceste generatoare, este acela ca ele sunt si foarte silentioase.

Un amanunt insa extrem de important, care conteaza si de care trebuie neaparat sa tii cont atunci cand iti alegi generatorul, este acela ca trebuie sa ii cunosti puterea exacta instalata. Va fi necesar iarasi sa stii faptul ca la pornire, aparatele electrice necesita o mai mare putere decat in momentul functionarii normale.

optimizare seo Braila

Iarasi este foarte important de precizat faptul ca fiecare aparat care urmeaza sa fie alimentat cu energie electrica de la un generator de curent, trebuie sa aiba pe ele inscrise puterea absorbita, pentru a nu folosi un generator foarte puternic, care sa provoace pagube serioase.

Tot in momentul in care vrei sa iti cumperi un generator electric, trebuie sa stii faptul ca acestea pot sa fie generatoare fixe, insa poti sa gasesti si generatoare mobile.

De exemplu, intr-o hala metalica, acolo unde isi desfasoara activitatea o firma, atunci cand intervine o pana de curent, pentru ca procesul de productie sa nu fie oprit, se va folosi energia electrica oferita de catre un generator electric fix.

In schimb, pentru santiere, sau chiar si pentru uzul casnic, sunt necesare generatoarele mobile, care au nevoie de transport, de instalare si de alimentare, insa ele au avantajul ca se pot muta oriunde si oricand.

Pentru locuinte, se pot utiliza atat generatoare fixe cat si generatoare mobile, iar aici trebuie precizat faptul ca generatoarele fixe sunt mai usor de utilizat.

Tot referitor la tipul generatoarelor electrice, acestea pot sa fie monofazate sau trifazate, iar ele trebuie neaparat sa fie compatibile cu tipul energiei utilizat de de catre panoul de bransare la reteaua de curent electric.

In momentul in care iti alegi generatorul, va mai trebui sa fii atent la tipul de racire al acestuia, iar in acest caz trebuie sa stii ca se gasesec generatoare cu racire pe aer, sau generatoare cu racire pe baza de lichid, iar acestea din urma sunt si mai rezistente si mai silentioase.