optimizare seo Braila
Share Button

Mai intai de toate, inainte de a discuta despre criteriile de alegere ale unui ciocan rotopercutor, trebuie mentionat faptul ca acesta este o scula electrica profesionala, care a fost creat cu scipul de a gauri suprafetele tari, cum ar fi otelul de exemplu, betonul, peretii din caramida, tavanele, zidaria, iar exemplele pot continua la nesfarsit.

In cazul in care iti doresti sa achizitionezi un ciocan rotopercutor foarte bun, poti sa cauti pe Zyg.ro, insa pentru a alege cea mai buna astfel de unealta electrica profesionala, va trebui sa stii exact care sunt caracteristicile cele mai importante ale sale.

In primul rand, atunci cand iti doresti o asemenea unealta, va trebui sa cunosti tipurile de alimentare existente, astfel ca poti sa gasesti ciocan rotopercutor cu acumulator, sau poti sa gasesti ciocan rotopercutor cu fir.

Indiferent de modelul care iti place, daca iti alegi un asemenea produs iar el este util pentru tine, si te ajuta sa iti desfasori foarte bine activitatea, atunci este clar faptul ca ai ales cel mai bun ciocan rotopercutor.

Tinand cont ca vorbim totusi despre o scula electrica profesionala, cu siguranta puterea acesteia este un alt criteriu foarte important, de care trebuie tinut cont in momentul alegerii.

In cazul in care iti doresti un ciocan rotopercutor cu acumulator, pe care sa il folosesti frecvent pe santier, atunci ar trebui sa iti alegi un ciocan rotopercutor de 18 V, in timp ce pentru lucrarile casnice, care sunt ocazionale, un ciocan rotopercutor de 10 V este mai mult decat suficient.

Daca insa, iti doresti un ciocan rotopercutor cu fir, atunci pentru lucrari casnice iti trebuie un ciocan rotopercutor cu o putere de cel putin 350 W, in timp ce pentru lucrari profesionale, va trebui sa folosesti cel putin un ciocan rotopercutor de 1400 W.

Mandrina ciocanului rotopercutor este si ea foarte importanta, si reprezinta un criteriu de luat in calcul atunci cand iti alegi o astfel de unealta.

Poti sa optezi pentru o mandrina cu cheie, sau poti sa iti indrepti atentia spre o mandrina SDS, care insa are un pret mai mare, insa din toate punctele de vedere, este mult mai avantajoasa.

Daca vei opta pentru un ciocan rotopercutor cu mandrina SDS, trebuie sa stii ca acest tip de mandrina poate fi de trei feluri, si anume SDS conventional, SDS max si SDS plus, iar de preferat ar fi o mandrina SDS plus, pentru ca poate sa se potriveasca fara probleme cu orice model de burghiu cu profil plus, fara a conta brandul.

Culoarea ciocanelor rotopercutoare este si ea foarte importante, pentru ca acestea se impart in functie de culori. Un ciocan rotopercutor albastru este profesional, unul de culoare verde este semiprofesional, in timp ce ciocanele rotopercutoare de alte culori sunt create in mod special pentru amatori.

Percutia poate reprezenta un alt amanunt important, care iti poate influenta alegerea, insa aici percutia pneumatica este recomandata in defavoarea percutiei mecanice.

Deasemenea, capacitatea de perforare, si numele brandului producator, reprezinta alte doua aspecte importante care trebuiesc luate in calcul atunci cand se doreste achizitionarea unui astfel de ciocan rotopercutor.