optimizare seo Braila
Share Button

Pentru ca ne pregatim sa vorbim despre scule electrice profesionale, nu putem sa trecem peste modul prin care se poate alege o bormasina de calitate. Nu trebuie sa fiti experti la bricolaj pentru a va da seama cat de utila e o bormasina pentru mai multe proiecte pe care vreti sa le finalizati.

Clasicele surubelnite pot sa devina depasite pentru unele conditii si de aceea veti trece si in etapa urmatoare si veti apela la bormasina. Va veti pune insa intrebarea din titlu si puteti sa intrati intr-o mare incurcatura.

Pentru a elimina orice indoiala, va oferim mai jos si cateva detalii cu privie la aceste echipamente deoarece decizia pe care o luati va trebui sa fie in cunostiinta de cauza.

Nu aveti cum sa alegeti bormasini daca va bazati doar pe pret, pe design ori pe putere. Va trebui sa stiti si alti paramteri foarte importanti pentru a reusi sa terminati cu bine toate proiectele.

Boromasina cu fir este cea mai cunoscuta printre mesterii si meseriasii din toata lumea.  Avantajele oferite sunt si ele considerabile cat timp exista si o sursa de alimentare cu energie electrica.

Bormasina electrica va ofera si o putere continua fara insa ca proiectele sa va fie intrerupte de caderile ocazionale de tensiune. Un avantaj pe care o bormasina electrica cu fir il ofera este un numar ridicat de functii pe care le are si de asemenea si posibilitatea de a penetra suprafetele de plastic de cele mai diverse tipuri care sunt fabricate de lemn si pana la metale, beton sau ziduri.

Sunt si cateva restrictii pentru bormasina cu fir. In primul rand veti fi limitati in ceea ce priveste mobilitatea pentru ca in unele situatii veti avea nevoie si de prelungitoare pentru a utiliza bormasina.

De asemenea, aceste echipamente care au fir au si o greutate mare, care se datoreaza puterii in plus a motorului dar si posibilitatii de a da gauri, de a insuruba si de a infileta in orice tip de materiale.

Bormasina cu acumulator sau bormasina electrica fara fir este recomandata atunci cand firul va incurca. Daca va simiti constrans sau incomodat de limitele pe care le impune o bormasina electrica cu fir puteti sa apelati si la varianta cu acumulatori care va sta tot timpul la dispozitie.

E intr-adevar o unealta de care nu va veti putea lipsi langa casa pentru reparatii sau interventii periodice.

Avantajele se vor face simtite si in cazul bormasinii cu acumulatori in ceea ce priveste mobilitatea si flexibilitatea pentru utilizare. Eficienta va fi garantata si datorita faptului ca bormasina fara fir se va plia bine chiar si in zonele foarte greu accesibile.

Daca bormasina cu percutie sau cu fir nu prea poate sa fie utilizata drept surubelnita, pentru cea cu acumulatori bormasina cu astfel de functii este eficienta si foarte bine utilizata.

De departe e mult mai avantajos sa alegeti si o bormasina cu acumulatori drept unealta de montaj pentru mai multe piese de mobila sau chiar si pentru demontarea lor, pentru a pune etajere noi sau pentru alte proiecte pentru bricolaj pe care le veti incepe in casa.